En Airbus A320-200 fra det østrigske flyselskab Lauda Europe.(Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Aarhus Airport får atter Zadar på rutekortet

I juli i år vender Ryanair tilbage til Aarhus Airport med en rute til Zadar, der aldrig nåede at blive åbnet. Det bliver det østrigske Lauda-datterselskab, der skal være operatør.

I midten af december 2019 fik Aarhus Lufthavn en tidlig julegave. Afsenderen var Ryanair, og pakken indeholdt en ny rute til Zadar i Kroatien til opstart den 1. maj 2020.

Det blev dog en af de gaver, der ikke blev taget i brug, da coronapandemien forhindrede, at Airbus A320-flyene fra Ryanair-datterselskabet Lauda Europe kunne komme til Aarhus Airport.

Det var planen, at der skulle flyves to gange om ugen på fredage og mandage, men nu kan det blive en realitet i 2021. Aarhus Airport og 16 andre lufthavne står nemlig som nye destinationer på det rutekort, som Ryanair tirsdag har præsenteret på et pressemøde i Kroatien.

Der bliver tale om to ugentlige flyvninger til Zadar, der starter op fredag den 2. juli på aftenrotationer. På fredage flyves der kl. 17.20 fra Zadar Airport med ankomst i den østjyske lufthavn kl. 1930. Flyet vendes på 25 minutter og går tilbage mod den kroatiske adriaterhavsby kl. 19.55, hvor ankomsten er kl. 22.15

Om mandagen er afgangen allerede kl. 16.25 fra Zadar, og den to timer og 20 minutter lange flyvetur slutter i Aarhus Airport kl. 18.45. Returflyvningen til Zadar finder sted kl. 19.10 og med en ankomst kl. 21.30.

Teknisk operation fra østrigsk datterselskab
Selvom det er Ryanair, der sælger billetterne, så er det datterselskabet Lauda Europe, der teknisk skal gennemføre flyvningerne med selskabets Airbus A320-200, der har plads til 180 passagerer.

Aarhus Airport bliver ikke den eneste lufthavn i Skandinavien, der kommer til at tilbyde en Ryanair-rute til Zadar. Den mulighed får Stockhom-Skavsta, Gøteborg-Landvetter og Växjö-Småland også. Ryanair vil placere to basefly fra Lauda Europa i den kroatiske lufthavn, og det øger antallet af destinationer fra 20 til 37 fordelt på 78 ugentlige afgange.

I sidste uge kunne Ryanair bekræfte en ny rute fra Aarhus Airport til Korfu, og den østjyske lufthavn har allerede London-Stansted og Gdansk i ruteporteføljen hos det irske lavprisflyselskab.

“Vi oplever generelt meget positiv respons fra flyselskaberne. Kroatien er et yderst attraktivt feriemål for danskerne, så det er meget tilfredsstillende, at jyderne nu kan flyve direkte til Zadar fra Aarhus,” siger kommunikationschef Tina Baungaard-Jensen fra Aarhus Airport.

 

Relaterede artikler:

Tre nye danske Ryanair-ruter til græske ferieøer

Ryanair klar med anden bølge af sommerprogram

Lauda skal flyve ny Kroatien-rute fra Aarhus Lufthavn