Airbus A319 fra Aeroflot.

Aeroflot vil købe kriseramt konkurrent

Det statslige russiske flyselskab Aeroflot har fået grønt lys til at købe konkurrenten Transaero Airlines, der er tynget af milliardgæld.

I kan lade selskabet gå konkurs eller lade vores selskab overtage det. Det var beskeden fra den russiske regering, da bestyrelsen for det kriseramte russiske flyselskab Transaero Airlines bad om økonomisk hjælp i Moskva. Selskabet står nemlig med en gæld på næsten seks milliarder kroner og en russisk økonomi, der bliver værre og værre dag for dag.

Bestyrelsen i Transaero Airlines valgte det sidste – at lade det statsejede russiske flyselskab Aeroflot overtage selskabet. Og nu har den russiske regering – ikke videre overraskende – givet Aeroflot grønt lys til at købe Transaero Airlines. Ifølge flere russiske medier for den nette sum af 1 rubel, svarende til omkring 10 øre.

Hvis Aeroflots egen bestyrelse siger god for handlen på et møde i dag torsdag, så vil man tage hul på en 12 måneder lang integrationsproces, der skal munde ud i at Transaero Airlines bliver en integreret del af Aeroflot.

14 jumbojets
Transaero Airlines blev grundlagt i 1990 af Olga og Aleksandr Pleshakov, der stadig kontrollerer selskabet. Flåden tæller blandt andet 14 Boeing 747-400 jumbojet fly, 14 Boeing 777-fly og 18 Boeing 767-fly. De bliver blandt andet brugt til at flyve russiske ferierejsende rundt til destinationer over hele verden.

Med sine omkring 100 fly er Transaero Airlines ikke nogen ubetydelig spiller. Og det nye Aeroflot har derfor udsigt til at blive et af verdens største flyselskaber. Selskabet er en del af SkyTeam-alliancen, som også tæller blandt andre KLM og Air France.