Aflysninger fra Danmark som følge af tropisk orkan

Orkanen Matthew har tvunget SAS og Norwegian til at aflyse flyvninger fra København til Florida i dag. Også andre flyselskaber aflyser.

Den tropiske orkan Matthew kommer til at berøre flytrafikken mellem Europa og Florida. Flyselskaberne har i dag aflyst stribevis af flyvninger til de populære byer i solskinsstaten, da den meget kraftige orkan er på vej mod Floridas atlanterhavskyst med vindhastigheder på op til 185 kilometer i timen, hvilket er en såkaldt kategori 3-orkan.

SAS besluttede allerede i morges at aflyse flyvningen kl. 09.35 i dag fra København til Miami, og Norwegian har ligeledes besluttet at aflyse flyvningen fra København til Fort Lauderdale, der havde planmæssig afgangstid kl. 16.05 i eftermiddag.

Herudover har en række andre europæiske flyselskaber også aflyst dagens flyvninger til Florida. Således skulle Lufthansa skulle efter planen have sendt et stort Airbus A380-fly afsted fra Frankfurt mod Miami kl. 10.45 i formiddags, mens nu må passagererne vente nogle dage, indtil flyvningerne bliver genoptaget til Florida alt afhængig af orkanens udvikling.

SAS tilbyder ombooking
Seneste melding fra amerikanske ABC News er, at orkanen lige nu hærger over østaten Bahamas, og den har kurs mod Floridas atlanterhavskyst, hvor man i øjeblikket frygter, at den kan udvikle sig fra en kategori 3 til en kategori 4-orkan, hvilket kan gøre situationen mere alvorlig.

SAS har tilbudt passagerer med flyafgang til Miami mellem den 6. oktober og den 9. oktober frit at ombooke til en ny dato inden udgangen af oktober.

Norwegian meddeler, at selskabet gør hvad der er muligt for at hjælpe passagererne, men personalet i lufthavnen i Fort Lauderdale er tvangsevakueret. Udover flyvningen fra København til Fort Lauderdale aflyser det norske lavprisflyselskab i dag fem andre flyvinger til og fra Flordia. Der er tale om Paris-Fort Lauderdale, Oslo-Orlando, Fort Lauderdale-København, Fort Lauderdale-Paris samt Orlando-Oslo.

Det er ikke mere end en uge siden, at SAS åbnede sine skandinaviske ruter fra Oslo og København til Miami.

 

Relaterede artikler:

SAS: God Miami-belægning fra start

SAS flytter Miami-flyvning til CPH

SAS åbner salg til Miami