En Airbus A220-300 fra det lettiske flyselskab Air Baltic. Foto: Air Baltic

Åbner ruter til Gran Canaria fra tre danske lufthavne

Fra en kommende base på Gran Canaria vil Air Baltic i vintertrafikprogrammet 2023/24 åbne direkte ruter til København, Billund og Aalborg samt syv andre lufthavne i Norden og Baltikum.

Passagerer fra tre danske lufthavne får endnu en mulighed for at flyve direkte ned i solen på De Kanariske Øer i den kommende vinter.

Således har Air Baltic besluttet at åbne direkte ruter til Gran Canaria fra København, Billund og Aalborg. Ruterne etableres på baggrund af, at det lettiske flyselskab har valgt at åbne en sæsonbase med to fly i Las Palmas Gran Canaria Airport.

Ruterne åbner i begyndelsen af december i år og fortsætter indtil april 2024, og der bliver to ugentlige afgange fra Billund og Aalborg samt én afgang om ugen fra København. Der flyves i de rummelige og støjsvage Airbus A220-300, der har plads til mellem 145 og 149 passagerer.

Udover ruter til de tre danske lufthavne, vil Air Baltic fra basen på Gran Canaria også betjene Bergen, Oslo og Sandefjord-Torp i Norge, Tampere i Finland samt Riga, Vilnius og Tallinn i henholdsvis Letland, Litauen og Estland.

Vil optimere kapacitet i vinterhalvåret
Hos Aalborg Lufthavn er der glæde over, at det er lykkedes at tiltrække endnu en operatør, der kan tilbyde flyvinger til den populære vinterdestination.

”De Kanariske Øer og særligt Gran Canaria er utvivlsomt et af danskernes foretrukne rejsemål, når de kolde danske vintermåneder skal skiftes ud med sol, strand og varme. Den direkte rute – med hele to ugentlige afgange til Gran Canaria med Air Baltic – er derfor en stor nyhed, hvor de danske rejsende både får mulighed for en forlænget weekend eller et længere ophold på den dejlige ferieø,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

På grund af krigen i Ukraine har Air Baltic været nødsaget til at reducere kapaciteten, og regionen har mærket en lavere efterspørgsel siden krigens udbrud i slutningen af februar sidste år. En efterspørgsel, der herudover også er betydeligt lavere i vinterhalvåret.

“Når vi forbereder os til den kommende sæson, analyserer vi altid omhyggeligt markedsdynamikken. I vintermånederne, hvor den samlede passagerefterspørgsel på verdensplan traditionelt er lavere, har vi identificeret en mulighed for at optimere vores kapacitet til at være så effektiv som muligt – ved at etablere en sæsonbaseret base og operere to fly fra Las Palmas for at opfylde efterspørgslen efter sol og fritid destinationer,” udtaler Martin Gauss, koncernchef i Air Baltic.

 

Relaterede artikler:

Air Baltic udsat for datalækage (opd.)

DAT blandt fem wetleasepartnere hos Air Baltic

Air Baltic tvunget til at wetlease fra andet selskab