Air Canada og Emirates har underskrevet en strategisk partnerskabsaftale. Foto: CNW Group/Air Canada

Air Canada og Emirates indleder samarbejde

Senere i 2022 vil Air Canada og Emirates samarbejde om codeshare på udvalgte ruter, som er en del af en ny partnerskabsaftale. De to flyselskaber har tidligere været i tvist.

Air Canada og Emirates har underskrevet en strategisk partnerskabsaftale, der skal skabe flere muligheder for kunderne.

Som en del af aftalen vil de to flyselskaber etablere et codeshare-samarbejde senere i 2022. Det skal give Air Canadas kunder bedre rejsemuligheder til De Forenede Arabiske Emirater og til andre destinationer i regionen. Omvendt får Emirates-kunderne glæde af Air Canadas store rutenetværk.

”Da vi fortsætter med at forfølge vores strategi om at udvide vores globale rækkevidde som reaktion på voksende muligheder på VFR-markedet (Visiting Friends and Relatives), der tjener Canadas store multikulturelle samfund, er vi meget glade for at danne et strategisk partnerskab med Emirates,” siger Michael Rousseau, koncernchef i Air Canada.

”Denne strategiske aftale vil skabe netværkssynergier, og Air Canada-kunder vil have flere bekvemme muligheder, når de rejser mellem Canada og De Forenede Arabiske Emirater samt destinationer uden for Dubai.”

Vil give gensidige fordele
Kunderne hos Air Canada og Emirates vil dermed få mulighed for at bestille rejser på tværs af de to selskabers rutenetværk, der begge har en yderst anseelig størrelse. Star Alliance-medlemmet Air Canada får sin AC-kode på udvalgte Emirates-flyvninger, og det mellemøstlige flyselskab med base i Dubai får således sin EK-kode på udvalgte Air Canada-afgange.

”Dette er et betydningsfuldt partnerskab, som vil give vores kunder adgang til endnu flere destinationer i Canada og Amerika via vores Toronto- og USA-gateways,” siger Tim Clark, koncernchef i Emirates.

”Vi er glade for at samarbejde med Air Canada, et af Nordamerikas mest etablerede flyselskaber og Canadas flagskib, og vi ser frem til i fællesskab at gøre fremskridt på forskellige områder for at levere endnu bedre flyvemuligheder og oplevelser til kunderne.”

Air Canada og Emirates vil desuden styrke kundeoplevelsen endnu mere ved at etablere gensidige frequent flyer-fordele og gensidig loungeadgang for kvalificerede kunder.

Den endelige udformning af codeshare-samarbejdet vil blive annonceret på et senere tidspunkt, når de specifikke codeshare-ruter er fastlagt.

Tvist om Emirates’ ekspansion i Canada
Partnerskabet mellem Air Canada og Emirates er overraskende i den forstand, at de to flyselskaber for snart mange år siden har haft en tvist omkring Emirates’ store ønske om at ekspandere på det canadiske marked.

Det gik særligt hedt for sig i 2010, da Air Canadas daværende koncernchef, Calin Rovinescu, beskyldte Emirates for at fortælle ”eventyrhistorier” om de økonomiske fordele, som selskabets større adgang ville give Canada. Det skrev National Post.

”Simpelt sagt har markedet mellem Canada og De Forenede Arabiske Emirater ikke udviklet sig til det punkt, hvor der er behov for mere kapacitet. Punktum,” sagde Calin Rovinescu i en tale til Vancouver Board of Trade.

Koncernchefen fortalte desuden, at der på daværende tidspunkt allerede var flere flysæder tilgængelige mellem Dubai og Canada, end der var folk til at sidde i dem.

 

Relaterede artikler:

Air Canada: ”Det bliver en blød opstart”

Air Canada er overrasket over konkurrence fra SAS

Emirates med Premium Economy den 1. august