En Airbus A318-100 fra Air France. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Air France-indenrigsflyvninger bliver CO2-neutrale

Fra begyndelsen af det nye år vil Air France CO2-kompensere samtlige indenrigsflyvninger på det franske fastland. I 2030 vil flyselskabet reducere sin kulstofudledning med 50 procent.

Flere flyselskaber har efterhånden lagt en solid bæredygtighedsstrategi for fremtiden, og nu er turen også kommet til Air France.

Det franske flyselskab har besluttet at gøre alle indenrigsflyvninger på det franske fastland CO2-neutrale fra den 1. januar 2020. CO2-kompensationen vil ske gennem deltagelse i projekter, der er certificeret af anerkendte organisationer. Og samtlige passagerer vil dermed kunne rejse CO2-neutralt rundt i Frankrig.

Air France er et af de første flyselskaber til at kompensere kulstofemissionerne fra indenrigsflyvning. Hver dag gennemfører selskabet over 450 indenrigsflyvninger med op til 57.000 passagerer.

”Jeg har besluttet at indføre foranstaltninger for at modregne 100 procent af de CO2-emissioner, der genereres af vores indenrigsflyvninger fra januar 2020 for at sikre, at alle vores kunder har muligheden for at flyve kulstofneutralt i hele Frankrig,” siger Anne Rigail, koncernchef i for Air France.

Ambitiøst 2030-mål
Air France har også blikket rettet længere ud i fremtiden. Således vil flyselskabet reducere sine CO2-emissioner med 50 procent per passagerkilometer i 2030 set i sammenligning med 2005. Tidligere hed målet 2050.

”Vi har sat et nyt ambitiøst mål om at reducere vores CO2-emissioner. Vi vil reducere brændstofforbruget per passagerkilometer til mindre end tre liter i 2030. Lufttransport samler mennesker og fremmer en åbenhed for verden. Vores ambition er at være drivkraften bag handling og innovation for at skabe ​​en bæredygtig luftfartssektor,” siger Anne Rigail.

Fra den 1. oktober i år har Air France desuden besluttet at indføre affaldssortering på alle flyvninger til Paris. Plastikflasker, Tetra Pak-emballage, aluminiumsdåser og glas-, vin- og champagneflasker vil blive sorteret af kabinebesætningen og givet videre til cateringselskabet Servair i Paris-Charles de Gaulle eller Paris-Orly for genanvendelse.

Tidligere har Air France besluttet at fjerne engangsplast fra flyene – herunder blandt andet kopper og bestik. Dette sker med virkning fra slutningen af i år, hvilket vil reducere flyselskabets årlige plastikforbrug med 1.300 ton.

At Air France har gjort det muligt at flyve CO2-neutralt i Frankrig, gør det således muligt for både private og offentligt ansatte at flyve af sted uden at repræsentere en kulstofudledning. I Sverige har flere private og offentlige virksomheder besluttet, at ansatte ikke må flyve, hvis rejsen tager mindre end fem timer, da man vil nedbringe CO2-udslippet. Det betyder, at man eksempelvis ikke må flyve mellem Sveriges to største byer, Stockholm og Gøteborg.

 

Relaterede artikler:

IATA: Klimaudfordring største trussel mod luftfarten

Air France raser over fransk flyskat

DAT gør indenrigsflyvninger CO2-neutrale