Air France-KLM vil rejse 16,8 milliarder kroner

Air France-KLM vil udstede 1.928 millioner nye aktier, der skal sikre 16,8 milliarder kroner til gældsafvikling. Fransk shipping- og rederigigant bliver ny aktionær i den fransk-hollandske luftfartskoncern.

Lufthansa kunne for nylig meddele, at selskabet har tilbagebetalt de statslån, der blev givet under coronapandemien, og nu vil Air France-KLM gå samme vej.

Den fransk-hollandske luftfartskoncern har tirsdag annonceret en aktieemission med fortegningsret for eksisterende aktionærer, og via salg af 1.928 millioner nye aktier, skal der hentes et bruttoprovenu på 2.356 millioner euro, hvilket svarer til 16,8 milliarder kroner.

Heraf skal 1,7 milliarder euro bruges på at tilbagebetale et COVID-19-obligationslån, der blev ydet af den franske og hollandske regering, og resten skal bruges til at nedbringe koncernens øvrige gæld.

Ny storaktionær på vej ind
På forhånd har Air France-KLM sikret sig, at den franske stat deltager i kapitalforhøjelsen og dermed bevarer sin ejerandel på 28,6 procent. Det samme er tilfældet med den hollandske stat, der ejer 9,3 procent af luftfartskoncernen og sidder på 13,8 procent af stemmerne.

Herudover bliver den franske shipping- og rederigigant CMA CGM S.A. ny aktionær med en kommende ejerandel på maksimalt 9,0 procent. Det sker gennem køb af en del af de fortegningsrettigheder, som China Eastern Airlines (9,6 procent) og Delta Air Lines (5,8 procent) råder over.

CMA CGM, der driver luftfragtvirksomheden CMA CGM Air Cargo, bliver fremover en “eksklusiv strategisk partner” for Air France-KLM i forhold til koncernens luftfragtaktiviteter.

Afsluttet medio juni
Hele transaktionen forventes at være tilendebragt den 16. juni, hvor afregning og levering af de nye aktier finder sted og handelen på Euronext-børserne i Paris og Amsterdam starter.

Hos Air France-KLM glæder den canadiske koncernchef Benjamin Smith sig over, at det bliver muligt at styrke balancen og genvinde den strategiske og operationelle fleksibilitet.

“Jeg vil gerne takke vores hovedaktionærer for deres fornyede støtte i denne operation, og jeg er også glad for at byde CMA CGM velkommen som ny referenceaktionær og industriel partner i vores fragtaktiviteter.”

 

Relaterede artikler:

Air France-KLM leverer positivt driftsresultat

Air France-KLM vil skære yderligere 6.000 stillinger

Minister: Ikke givet, at Air France-KLM overlever