Air France-fly i Terminal 2E/F i Paris Charles de Gaulle. (Foto: Air France | PR)

Air France sender 106 af 224 fly på vingerne

Air France vil i løbet af sommeren betjene 80 procent af destinationerne i netværket. Det betyder, at både København og Billund vil være at finde på det franske flyselskabs rutekort.

Efter at have modtaget en gigantisk COVID-19-hjælpepakke fra den franske stat er Air France klar til at genoptage flyvningerne i større omfang i løbet af sommeren.

Allerede ved udgangen af juni forventer Air France at kunne udbyde 20 procent af den oprindeligt planlagte kapacitet, og herefter planlægger selskabet gradvist at øge operationerne hen over sommeren i takt med, at rejsevejledninger og andre restriktioner løftes.

I løbet af juli vil 35 procent af den oprindeligt planlagte kapacitet være indfaset, og tallet forventes i august at nå op på 40 procent.

“Vi kan se, at folk har brug for at rejse igen, vi vil gradvist genoptage ruterne til 150 destinationer i Frankrig, Europa og resten af verden denne sommer. Efter denne vanskelige periode glæder vi os til at byde vores kunder velkommen ombord, så de kan rejse i sommer og blive genforenet med deres kære. Alt personale i Air France, både på jorden og ombord, er forpligtet til at garantere vores passagerer det højeste niveau af sundhed og sikkerhed,” siger Anne Rigail, der koncernchef hos Air France.

Genoptager seks skandinaviske ruter
Air France vil i første omgang koncentrere sig om at få genetableret indenrigsrutenettet, og herudover vil det være prioriteret at genetablere forbindelse til de franske oversøiske territorier samt til især Spanien, Grækenland, Italien og Portugal.

Ved hjælp af 106 af 224 fly vil Air France være i stand til at kunne betjene 80 procent af rutenetværket, og herunder også ruterne til København og Billund.

Herudover vil ruterne fra Paris-Charles de Gaulle til Bergen, Oslo, Gøteborg og Stockholm også blive genoptaget i løbet af sommeren.

Mange interkontinentale destinationer
Udover de oversøiske franske territorier vil Air France gennemføre interkontinentale flyvninger til foreløbigt 32 andre destinationer. I Mellemøsten kommer Beirut, Dubai og Cairo atter på rutekortet, mens Conakry, Cotonou, Djerba, Douala, Nouakchott, Tunis og Yaoundé følger efter i Afrika.

Til Nordamerika vil Air France flyve til Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles, Mexico, Montreal, New York, San Francisco og Toronto, mens Panama City, Rio de Janeiro, Santiago de Chile og Sao Paulo vil blive betjent på det sydamerikanske kontinent.

Endelig genåbnes de asiatiske ruter til Bangalore, Bangkok, Mumbai, New Delhi, Hong Kong, Osaka, Seoul, Singapore og Tokyo.

 

Relaterede artikler:

Gigantisk hjælpepakke til Air France-KLM

Sådan vil Air France-KLM starte op igen

Første Air France A380 sendt til ophug