En Airbus A320-200 fra Air France. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Air France tredobler kapacitet i december

I forbindelse med julehøjtiden har Air France besluttet at tredoble kapaciteten på indenrigsruterne, ligesom selskabet også øger på de oversøiske franske destinationer.

Julen er over os, og det betyder, at Air France vil tilbyde sine kunder endnu flere afgange.

Det franske flyselskab oplyser, at det i december vil tredoble kapaciteten på indenrigsmarkedet sammenlignet med den hidtidige kapacitet under coronakrisen. Kapaciteten vil være på 55 procent i forhold til niveauet for juleperioden i 2019.

Det øgede antal afgange berører en lang række ruter fra Paris såvel som interregionale ruter, der har været lukket ned under coronapandemien. Der er blandt andet tale om ruterne Bordeaux-Marseille, Bordeaux-Nice, Lille-Marseille, Lille-Nice og Paris-CDG til Biarritz, Paris-CDG til Rennes og Paris-Orly til Pau.

Fra 18. december 2020 til 3. januar 2021 vil Air France ligeledes åbne 13 sæsonbestemte indenrigsruter. Her er der tale om Biarritz-Nice, Bordeaux-Lille, Brest-Toulon, Caen-Marseille, Caen-Nice, Strasbourg-Marseille, Strasbourg-Biarritz, Strasbourg-Brest, Strasbourg-Pau, Rennes-Marseille, Rennes-Nice samt Paris-CDG til Ajaccio og Paris-CDG til Bastia.

Øger til oversøiske destinationer
Air France har desuden besluttet at øge betjeningen af Frankrigs oversøiske territorier i julehøjtiden. Der øges på ruter fra Paris-Orly til Cayenne, Pointe-à-Pitre, Fort-de-France og Saint-Denis de La Réunion.

Fra 14. december åbner Air France endvidere ruter fra Paris Charles de Gaulle til Pointe-à-Pitre og Fort-de-France, og de lægger sig dermed til de eksisterende ruter fra Paris-Orly, der er den næststørste lufthavn i den franske hovedstad.

Det franske flyselskab gør ekstra opmærksom på, at passagerer skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test ved flyrejse til de oversøiske franske territorier.

Air France er som alle andre flyselskaber hårdt ramt af coronakrisen. Den hollandske og franske regering tilførte tilsammen 10,4 milliarder euro (77,4 milliarder kroner, red.) i juli til luftfartskoncernen Air France-KLM i form af statslige lån og lånegarantier. Air France har tidligere meldt ud, at der skal skæres 6.500 stillinger inden udgangen af 2022, hvilket svarer til 16 procent af arbejdsstyrken.

 

Relaterede artikler:

Air France lukker og slukker i Tegel

Minister: Ikke givet, at Air France-KLM overlever

Air France vil nedlægge 7.500 job