En Boeing 777-300ER fra Air France. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Air France løfter sløret for vinternyheder

I det kommende vintertrafikprogram øger Air France frekvenserne på flere lang- og mellemdistanceruter – herunder til Washington D.C. og Santiago de Chile.

Air France har afsløret dele af planerne for den kommende vinter, og det er ikke nye destinationer, der stjæler billedet i denne omgang.

Det franske selskab har i stedet fokus på at øge frekvenserne på eksisterende ruter, og det gælder både på de lange og mellemlange distancer.

Først og fremmest øger Air France med tre ekstra ugentlige afgange mellem Paris Charles de Gaulle og Santiago de Chile, så der fra slutningen af oktober bliver 10 ugentlige rotationer mellem de to byer. De tre ekstra afgange opereres af en Boeing 787-9 Dreamliner på onsdage, fredage og søndage, og de slutter sig til de daglige afgange med en Boeing 777.

Til det nordamerikanske kontinent har Air France besluttet at øge fra syv til 11 ugentlige rotationer mellem Paris Charles de Gaulle og den amerikanske hovedstad, Washington D.C. De fire ekstra afgange opereres med en Airbus A330-200 på mandage, torsdage, lørdage og søndage. De eksisterende, daglige afgange fuldføres med en Boeing 777.

Beograd-rute fortsætter
Fra begyndelsen af det nuværende sommertrafikprogram – den 31. marts – introducerede Air France Beograd som ny destination. Flyselskabet har én daglig afgang med en Airbus A320 mellem Paris Charles de Gaulle og den serbiske hovedstad, og disse operationer fortsætter ind i kommende vintertrafikprogram.

Air France-partneren Air Serbia opererer 12 ugentlige flyvninger mellem de to hovedstæder, og de to selskaber har dermed i alt 19 ugentlige rotationer mellem Paris og Beograd.

Fordobler afgange til flere destinationer
I det kommende vintertrafikprogram øger Air France også på europæiske destinationer, såvel som til én afrikansk destination.

Selskabets kunder vil således kunne vælge mellem to daglige afgange fra Paris Charles de Gaulle og til Napoli. Det er en fordobling af afgange til den italienske by. Air France mere end fordobler desuden – fra seks til 13 ugentlige afgange – til Ljubljana i Slovenien. Endelig øger Air France fra seks til 12 ugentlige afgange mellem Paris og Marrakech i Marokko i det nordvestlige Afrika.

I det forgangne vintertrafikprogram åbnede Air France-KLM – Europas tredjestørste luftfartskoncern – hele 44 nye ruter i forhold til vintersæsonen før. Koncernen indeholder – foruden de to hovedflyselskaber – blandt andet også Joon, HOP! og Transavia.

Air France åbnede nye langdistanceruter fra Paris Charles de Gaulle til Seattle, Taipei og Nairobi, mens der på det europæiske kontinent blev åbnet nye forbindelser til Bari, Catania, Cork, Lorient, Toulon og Wroclaw.

 

Relaterede artikler:

Air France indgår ny aftale med piloter

Air France præsenterer nye kabiner på A330-fly

Air France lancerer otte nye destinationer

Air France-KLM runder 100 millioner passagerer

Air France-KLM med 44 nye ruter i vintertrafikprogrammet