Air Greenland indfører lun ret igen

Efter to måneders test er Air Greenlands passagerer ikke i tvivl: De foretrækker et lunt måltid frem for sandwich, frugt og myslibar.

Air Greenland testede i marts og februar et nyt madkoncept på ruten mellem Kangerlussuaq og København. Mens man tidligere serverede et varmt måltid på den fire timer lange flyvetur, fik passagererne i de to måneder i stedet serveret en sandwich, et stykke frugt og en myslibar.

Kunderne har i perioden kunnet stemme om, hvilken type mad de foretrak. Nu er afstemningen opgjort, og Air Greenlands passagerer er ikke i tvivl: ni ud af 10 foretrækker at få serveret den lune ret som tidligere.

Et klart resultat
Ifølge Air Greenland har kunderne haft stor opmærksomhed på ændringen i madkonceptet og klart givet udtryk for, at ændringen har været lig med en nedgang i serviceniveauet om bord. Formålet med forsøget var det modsatte, da mange kundeklager tidligere netop gik på den lune ret.

”Resultatet af afstemningen er meget klar, og som vi lovede, vil vi lytte til kunderne. Derfor er beslutningen, at vi går tilbage til den lune ret, hvilket praktisk kan lade sig gøre fra 1. juni 2018,” siger kommunikationschef Katrine Hjelholt Nathanielsen.

Kunderne har overvejende været kede af selve sandwichen, som de har oplevet som tør og sparsom på pålæg. Der har dog også været positive tilbagemeldinger:

”Kunderne har især været glade for at kunne vælge en laktose- og glutenfri mad, og derfor har vi sørget for, at dette også er en mulighed fremadrettet med den lune ret,” siger Katrine Hjelholt Nathanielsen.

Ingen grønlandske råvarer
Flere af kunder har også efterspurgt et madkoncept af grønlandske råvarer. Air Greenland har undersøgt mulighederne for at efterkomme det ønske, men det er ikke været muligt at finde leverandører, som kan give en sikker leverance på grønlandske råvarer svarende til 30 ton om året.

Samtidig stilles der meget høje lovgivningskrav til produktion, håndtering og sikkerhed af mad til luftfartsbranchen, som leverandørerne skal leve op til, oplyser Air Greenland.

 

Relaterede artikler:

Grønlandske myter i A330-fly

Air Greenland atter i grønlandsk valgkamp

Ny administrerende direktør i Air Greenland