Air Greenland øger på CPH-rute

Air Greenland fortsætter i 2017 med at øge sommer-kapaciteten på sin rute mellem København og Grønland, sådan som selskabet har gjort de foregående år.

Selvom det ofte koster dobbelt så meget som en flybillet hele vejen over Atlanterhavet til USA, så bliver det stadig mere populært for turister at rejse til Grønland om sommeren med Air Greenlands rute fra København til Kangerlussuaq.

Derfor har selskabet de seneste to år øget kapaciteten i sommermånederne med 16 procent i 2015 og ni procent i 2016. I den kommende sommersæson får kapaciteten yderligere et nøk op ad, idet selskabet sætter fire procent flere sæder til salg.

Alle ugens dage
Kapacitetsudvidelsen sker blandt andet ved at indsætte flere ugentlige afgange end normalt. Uden for turistsæsonen flyver Air Greenlands store røde Airbus A330-200 fly fire gange om ugen mellem København og Kangerlussuaq på mandage, tirsdage, torsdage og fredag. Fra den 12. april frem til den 27. september indsættes en onsdagsflyvning, bortset fra den 19. april, 17. maj og 6. september.

Fra den 17. juni til den 2. september flyves også om lørdagen, og fra den 18. juni til den 20. august vil der være søndagsflyvninger. Dermed vil der blive fløjet alle ugens dage fra midten af juni til midten af august.

Desuden vil Air Greenland flyve to gange dagligt to dage om ugen i den absolute højsæson. Fra den 30. juni til og med den 11. august vil der være to fredagsflyvninger. Og fra den 3. juli til den 24. juli vil der også blive fløjet to gange dagligt om mandagen. Der vil dermed være ni ugentlige flyvninger, når det går højest.

Air Greenland anvender sit ene Airbus A330-fly på flyvningerne til og fra Danmark. Flyet, der er navngivet Norsaq, har plads til 278 passagerer. 30 på business class og 248 på økonomiklasse.

Indlejet materiel
Fra medio juni til primo september flyver Air Greenland også fra København til Narsarsuaq i Sydgrønland med indlejet materiel. Det har tidligere været Boeing 737-fly opereret af Jet Time.

Sidste år startede Air Greenland en rute mellem Keflavik på Island og Ilulissat på Grønlands vestkyst. I år udvides denne til den såkaldte arktiske sløjfe, hvor turister fra Island kan flyve til Ilulissat, Grønlands hovedstad Nuuk og tilbage til Keflavik over nogle dage. Det betyder, at der i år over højsæsonen er flere flyvninger imellem Nuuk og Keflavik.

Det er en rute, som tidligere har været en sæsonrute, der lukkede ned for vinteren. Men fra efteråret 2017 bliver det en helårsrute.

Air Greenland forsøgte sig i 2014 og 2015 med få flyvninger mellem Aalborg Lufthavn og Kangerlussuaq i sommerhøjsæsonen.

 

 

Relaterede artikler:

Air Greenland med A330 på Keflavik-rute

Air Greenland varsler prisstigninger

Milliardregning for banereparation i Kangerlussuaq

Massiv udvidelse af grønlandske lufthavne