Airberlin-gruppen lukker ruter fra København

Airberlin-gruppen har besluttet at lukke ruter fra Oslo og København som et led i en omfattende spareplan, der skal bringe det tyske flyselskab tilbage på en ret kurs.

Airberlin-gruppen, der omfatter Tysklands næststørste flyselskab Airberlin samt østrigske NIKI har besluttet sig for at lukke ruter til Skandinavien som et led i en større spareplan.

Det går først og fremmest ud over NIKI´s rute fra København til Wien, der opereres 12 gange om ugen med Embraer E190-fly. Ruten lukker den 27. oktober ved vintertrafikprogrammets ikrafttræden.

Men det stopper ikke her. Når Airberlin den 26. oktober lukker sommertrafikprogrammet ned, vil ruten mellem København og Palma de Mallorca også ophøre. Denne rute har Airberlin opereret fem gange om ugen primært med fly af typen Boeing 737-800.

Fra Oslo lukker Airberlin fra den 6. januar ruten til Berlin, der hidtil har været fløjet 18 gange ugentlig i hver retning. Det er således en omfattende reduktion af det skandinaviske rutenet, som Airberlin-gruppen har igangsat.

Større omstruktureringsproces
Airberlin har igennem de senere år kæmpet med økonomiske problemer, og storaktionæren Etihad Airways har bidraget til at holde hånden under flyselskabet, som blandt andet er blevet ramt af, at den nye storlufthavn i Berlin-Brandenburg har været udsat for adskillige forsinkelser og stadig ikke er klar til at åbne.

“Beslutningen omkring disse rutelukninger er et led i en omfattende omstruktureringsproces. Vi er endnu ikke i stand til at løfte sløret for samtlige detaljer. Det er dog vigtigt at understrege, at Skandinavien også i fremtiden vil være et vigtigt marked for Airberlin,“ fortæller Theresa Krohn, der er presseansvarlig for Airberlin i Norden.

Hun forklarer, at Airberlin fra vinteren 2015/16 vil udvide på ruten mellem Stockholm og Berlin fra de nuværende 27 ugentlige afgange til i alt 32 ugentlige afgange i hver retning. Dermed bliver ruten mellem Berlin og den svenske hovedstad den største for Airberlin i Norden.

I dag flyver Airberlin 18 gange om ugen i hver retning mellem Berlin og Oslo-Gardermoen. Til Stockholm-Arlanda flyves der 27 gange om ugen, mens Københavns Lufthavn har glæde af 24 ugentlige afgange i hver retning.