(Foto: Artyom Kuznetsov)

Airberlin suspenderer Rusland-ruter

Nedturen i ruter fra Europa til Rusland fortsætter. Nu lukker tyske Airberlin for samtlige af sine ruter til Rusland.

Tyske Airberlin melder sig nu i flokken af europæiske flyselskaber, der vælger at lukke ruter til Rusland.

Ifølge Airline Route er der tale om samtlige af selskabets ruter til Rusland, som tæller i alt tre, Düsseldorf-Moskva Domodedovo, Berlin Tegel-Kaliningrad samt Berlin Tegel-Moskva Domodedovo.

Düsseldorf-ruten til Moskva, der i dag flyves en gang dagligt med et Airbus A320-fly, lukker allerede 10. november, imens de to Berlin-ruter lukker 11. og 18. januar til henholdsvis Kaliningrad og Moskva. Sidstnævnte betjenes i dag to gange dagligt med en Boeing 737-800, hvor Kaliningrad beflyves fire gange ugentligt med et Q400-fly.

Masselukninger til Rusland
Rækken af flyselskaber, der har skåret kraftigt i ruter eller lukket helt ned i Rusland i de seneste 18 måneder tæller blandt andre easyJet, Air France, Lufthansa, Finnair, Norwegian, SAS og Cathay Pacific.

Ifølge The Moscow Times har Airberlin allerede tidligere på året skåret i Rusland-trafikken som følge af faldende efterspørgsel, og til avisen bekræfter selskabet, at det nu har besluttet ”at lukke alle de resterende flyvninger til Rusland,” som følge af faldende efterspørgsel.

Airberlin nævner ikke noget om, hvornår eller om selskabet agter at vende tilbage til Rusland. Dermed er det I oneworld-regi kun flyselskabet S7, der flyver mellem Rusland og Tyskland.

Virgin Atlantic vil flyve til Moskva
Det er dog ikke alle selskaber, der er på retræte fra det russiske marked. Virgin Atlantic har ifølge nyhedsmediet rt.com luftet tankerne om at udvide med ruter til Rusland i kølvandet på easyJets beslutning om at lukke for sin Moskva-rute.

Easyjet lukker for sin Moskva-rute til marts næste år. Det var netop Virgin Atlantic, der tabte til easyJet om retten til at flyve til Moskva.

Foto: Artyom Kuznetsov