Cessna C560-flyet efter havariet i Aarhus Lufthavn. (Foto: Per Øxenholt)

Amerikansk popstjernes crew-fly havareret i Aarhus Lufthavn

En Cessna 560 XL med syv passagerer og tre besætningsmedlemmer brød i nat i brand efter landingen i Aarhus Lufthavn. Ombord var turnemedlemmer fra popstjernen Pink.

Den amerikanske popstjerne Pink er i øjeblikket undervejs på den 18 måneder lang Beautiful Trauma-turné, der tog sin begyndelse den 1. marts 2018 i Arizona og slutter den 2. november i år i Austin i Texas. I aftes optrådte Pink i Oslo, og herefter er Horsens næste stop, hvor der i morgen gives koncert i CASA Arena. 

Til formålet har Pink og hendes stab blandt andet lejet en Cessna Citation 560 XLS+ hos det tyske flyselskab Aerowest, og dette fly havarerede i nat efter landingen i Aarhus Lufthavn og brød efterfølgende i brand. Ingen af de ombordværende er kommet til skade oplyser Østjyllands Politi.

Flyet med registreringen D-CAWM, fløj i går fra Frankfurt til Oslo for at samle medlemmer af Pink-crewet op, inden kursen blev sat mod den østjyske lufthavn.

Pink ikke med i flyet
Ifølge en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi blev meldingen om havariet modtaget kl. 00.38. Da var det lykkedes samtlige ombordværende at redde sig ud af flyet.

Passagererne blev transporteret væk fra lufthavnen i store limousiner, der holdt og ventede, oplyser fotograf Per Øxenholt, der fik taget en række fotos, efter at branden var blevet slukket.

“Pink var ikke personligt med i flyet. Men hendes manager var med –  og flere andre turnemedlemmer, men det gik heldigvis godt,” oplyser Kristian Svendsen, billetansvarlig fra Live Nation, der arrangerede koncerten i Oslo, til norske VG.

Østjyllands Politi oplyser specifikt, at blandt de syv passagerer var der fire amerikanere, to australiere og en brite. Besætningen bestod af en pilot fra henholdsvis Østrig og Tyskland samt en tysk stewardesse.

Som det er rutine i den slags sager, skal Havarikommissionen undersøge hele forløbet. I løbet af natten er flyet blevet bugseret væk fra landingsbanen, og ifølge Østjyllands Politi får ulykken ikke betydning for tirsdagens flytrafik i Aarhus Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Verdensstjerner flyver udenom Billund

Jetfly styrtede ned på Bornholm