Rengøring af kabine hos Delta Air Lines. (Foto: Delta Air Lines)

Ansatte i flyselskab får bonus trods coronakrisen

Et amerikansk flyselskab udbetaler nu samlet 108 millioner dollars i bonus til de ansatte i forbindelse med en aftale om overskudsdeling for 2021. Størrelsen på bonusserne varierer dog en smule.

Selvom hverdagen for flyselskaberne i det forgangne år fortsat var præget af rejserestriktioner som følge af COVID-19, kom der dog mere damp under kedlerne end i 2020. Det kommer de godt 75.000 medarbejdere hos Delta Air Lines til gode.

Flyselskabet har nemlig offentliggjort, at alle ansatte får en bonus for deres arbejde i året, der gik. Bonussen vil være på 1.250 dollars, hvilket svarer til 8.150 danske kroner, hvis medarbejderne har været ansat hos Delta hele 2021. Det skriver Simple Flying.

Medarbejdere, som blev ansat i løbet af sidste år, modtager også en bonus. Den bliver dog en kende mindre. Disse ansatte får udbetalt 625 dollars (4.070 kroner). Det er ikke første gang, at Delta Air Lines udbetaler en bonus til selskabets ansatte.

Bruger 100 millioner dollars
Det er bemærkelsesværdigt, at medarbejderne hos flyselskabet får udbetalt en bonus, mens COVID-19-krisen fortsat påvirker luftfarten verden over. Det er dog for så vidt ikke et nyt tiltag. Sådan har det været i en årrække.

I 2019 blev de dengang omtrent 90.000 ansatte hos Delta Air Lines også belønnet for deres indsats. På daværende tidspunkt udbetalte Delta nemlig 1,6 milliarder dollars (10,4 milliarder kroner) i bonusser. Hver ansat fik udbetalt et beløb, der svarede til cirka to måneders løn.

Delta Air Lines vil i år bruge 108 millioner dollars (705 millioner danske kroner) på bonusser til de ansatte. I 2021 fik flyselskabet landet en bundlinje på 280 millioner dollars (1,8 milliarder kroner). Bonusserne til de ansatte udgør altså omkring 40 procent af beløbet.

Siger tak for indsatsen
I forbindelse med den ekstraordinære udbetaling har Delta Air Lines’ koncernchef Ed Bastian sendt en intern besked til selskabets medarbejdere, hvor chefen takker dem for indsatsen sidste år, der ikke var fri for udfordringer for flyselskabet.

“Midt i de fortsatte udfordringer, inklusiv en af de sværeste ferieperioder, som vi nogensinde har været igennem, fortsætter I med at hæve jer og yde uovertruffen service til vores kunder. I vakler aldrig, men tager jer af hinanden, vores kunder og de samfund, vi betjener.”

Ed Bastian fortalte i sidste uge desuden, at Delta Air Lines forventer, at omikronvarianten af COVID-19 vil svække efterspørgslen i 60 dage. I slutningen af februar regner flyselskabet dog med, at efterspørgslen vil vende tilbage, og genopretningen for alvor kan fortsætte.

 

Relaterede artikler:

Milliardbonus til ansatte i flyselskab

Omikron svækker efterspørgsel i 60 dage

Delta tilbage til CPH med New York-rute