(Foto: )

Arabisk graffiti på fire easyJet-fly

EasyJet bekræfter, at fire af selskabets fly i Frankrig er blevet udsat for hærværk med arabisk graffiti.

Blot et par uger efter, at 130 mennesker blev ofre for et terrorangreb i Paris, er fire fly fra det britiske lavprisflyselskab easyJet blevet udsat for hærværk med arabisk graffiti.

EasyJet bekræfter i en pressemeddelelse, at hændelsen har fundet sted, men selskabet har ikke ønsket at afsløre i hvilken lufthavn.

Ifølge det britiske medie The Sun er det blevet rundsendt et internt memo til ansatte i easyJet med selskabets kabine-sikkerhedschef Lisa King som afsender.

“Vi har konstateret, at fire fly i Frankrig har fået påmalet inskriptioner med arabisk skrift på indersiden af brændstofpanelerne samt på toiletdørene,“ hedder det ifølge det britiske medie i det interne memo,

“Ikke andet end graffiti“
EasyJet har sammen med myndighederne indledt en undersøgelse, men selskabet understreger samtidig, at der ikke på noget tidspunkt har været risiko for flyvesikkerheden.

“EasyJet har undersøgt denne hændelse og er helt tilfredse med, at det ikke er andet end graffiti. Vi tager ethvert sikkerhedsrelateret forhold meget alvorligt og ville ikke gennemføre en flyvning med mindre vi var helt overbeviste om, at sikkerheden er i orden,“ skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Graffiti-hændelsen må nødvendigvis være sket i en af de franske baselufthavne, hvor flyene har overnattet. Der kan således være tale om fem lufthavne, henholdsvis Paris-CDG, Paris-Orly, Toulouse, Lyon og Nice.

“EasyJet opererer samtlige selskabets fly i fuld overensstemmelse med alle regler og myndighedskrav. Sikkerheden og beskyttelsen af passagerer og besætninger har altid den højeste prioritet,“ understreger selskabet.