Atlantic Airways A319-100. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Atlantic Airways vil flyve til Amsterdam

Færøske Atlantic Airways er på udkig efter et alternativt hub til København. Derfor planlægger selskabet at flyve til Amsterdam fra sommeren 2019.

KLM har en stor markedsandel i Skandinavien, da det hollandske flyselskab flyver passagerer fra 13 skandinaviske lufthavne direkte ned til det store trafikknudepunkt i Amsterdam, hvorfra der er et stort udvalg af direkte ruter ud i verden.

Det har Atlantic Airways også fået øje på, og derfor vil selskabet fra begyndelsen af juni næste år flyve tre gange om ugen til Amsterdam Schiphol Airport.

I første omgang kræver det dog, at repræsentanter fra det færøske flyselskab slår vejen omkring Madrid. Her afholder IATA fra den 13. til 16. november den 143. slotkonference, hvor lufthavne og flyselskaber fra hele verden mødes for at koordinere slots (start- og landingstilladelser, red.)i lufthavnene.

”Vi arbejder på, at flyve til Amsterdam fra sommeren 2019, men start- og landingstilladelserne er ikke kommet i hus endnu,” bekræfter netværks- og charterchef Pætur Rasmussen fra Atlantic Airways til CHECK-IN.dk.

Codeshare-aftale med KLM
Det ligger samtidig i kortene, at Atlantic Airways indgår en codeshare-aftale med KLM, så det vil være muligt at få den optimale integration til billet- og priskonceptet hos det hollandske SkyTeam-selskab.

Hidtil har rejsende til og fra Færøerne benyttet Atlantic Airways frem og tilbage til lufthavnen i Vágar, men siden foråret 2017 har SAS også været at finde på ruten, og SAS har angiveligt taget den tredjedel af passagererne, der rejste fra og til Københavns Lufthavn fra andre destinationer i Europa.

Disse passagerer kan Atlantic Airways i et vist omfang hente tilbage, hvis selskabet indgår en aftale med KLM, så der skal flyves via Amsterdam og ikke via København for at komme hurtigt og effektivt frem til de 18 øer i Nordatlanten.

Det er i dag muligt at flyve direkte fra Amsterdam Schiphol Airport til omkring 200 destinationer i hele verden, mens Københavns Lufthavn tilbyder op imod 170 destinationer, hvoraf SAS repræsenterer 95 af disse.

 

Relaterede artikler:

SAS åbner CPH-rute til Færøerne

KLM vender Færøerne ryggen

KLM har kig på Færøerne