Fly fra Finnair i Helsinki Lufthavn. (Foto: Markus Mainka | Shutterstock.com)

Atter over en million passagerer hos Finnair

Trods en svækket Asien-trafik lykkedes det Finnair i juli for første gang i tre og et halvt år at flyve med mere end en million passagerer. Selskabet har også stor fremgang i luftfragt.

I lighed med mange andre flyselskaber har Finnair haft en særdeles travl juli måned. For første gang siden februar 2020 er det lykkedes at få passagertallet i en enkelt måned op over en million, idet 1.062.500 passagerer var om bord i det finske selskabs fly i sidste måned.

I juli havde Finnair øget kapaciteten med 12,0 procent, og det lykkedes at sælge 9,8 procent af den øgede kapacitet målt i passagersædekilometer, men det betød også, at belægningen faldt med 1,8 procentpoint il 84,8 procent, hvilket dog stadig er meget højt.

Asien-trafikken stadig lav
Finnair noterer sig, at lukningen af luftrummet over Rusland stadig har en betydning for Asien-trafikken, idet der i juli blev registreret 119.200 rejsende til og fra Asien. Selvom det er en betydelig fremgang i forhold til juli sidste år, er det stadig under det halve af de 249.100 passagerer, der fløj på Asien-ruterne i juli 2019.

Dengang var hver sjette Finnair-passagerer rejsende til og fra Asien, og  dag er det omkring hver 10. rejsende, der flyver til og fra Kina, Japan, Sydkorea og de øvrige asiatiske destinationer.

Belægningen på Asien-ruterne landede på 85,0 procent i juli, og det var en stigning på 5,8 procentpoint i forhold til samme måned året før.

Fremgang på luftfragt
Under coronapandemien er luftfragt blevet et større fokusområde for Finnair, og her er der også stor fremgang. I juli blev der transporteret 10.909 tons cargo, og det svarer til en fremgang på 18,0 procent i forhold til juli sidste år

Over halvdelen af luftfragten er til og fra det asiatiske marked, hvor væksten har været på 34,5 procent sammenlignet med året før. Herudover har der også været fremgang på luftfragten i Europa samt til og fra Mellemøsten, der er blevet det tredjestørste fragtmarked for Finnair siden samarbejdet med Qatar Airways om flyvninger til Doha. 

 

Relaterede artikler:

Flere fløj til Asien med Finnair i juni end i maj

Finnair er tæt på millionen

Finnair stadig under 10 millioner passagerer