Air New Zealand-flyet efter landing i New York-JFK. (Foto: Air New Zealand | Twitter.com | PR)

Auckland – New York: 14.207 kilometer på 16 timer

En nyetableret Air New Zealand-rute bliver den fjerdelængste i verden. Der vil være ekstra personale med ombord sådan, at hviletiderne kan overholdes under de mange timer i luften.

I lørdags landede et fly i John F. Kennedy-lufthavnen i New York, hvilket i sig selv langt fra er bemærkelsesværdig. Dét, der gjorde flyvningen til noget særligt, var derimod, at flyet havde tilbagelagt 14.207 kilometer for at nå frem.

Flyet var et Boeing 787-9 Dreamliner fra Air New Zealand, der bærer registreringsnummeret ZK-NZN. Det havde været i luften i 16 timer, mens det var fløjet fra Auckland Airport til New York på selskabets jomfrutur (flight NZ2) på en ny rute mellem de to byer.

Ruten vil fremover blive betjent tre gange om ugen, hvor flyvningerne vil finde sted mandag, torsdag og lørdag. Rejsen til New York forventes at tage 16 timer og et kvarter, mens flyvetiden den anden vej vil være 17 timer og 35 minutter grundet forskelle i jetstrømmen.

Fire piloter flyver med
Den nye rute mellem New Zealand og den amerikanske storlufthavn bliver den fjerdelængste flyvning, der foretages i øjeblikket. Den længste står Singapore Airlines bag. Den er 15.348 kilometer lang, og strækker sig mellem Singapore og New York. Derudover tager den næsten 19 timer i begge retninger.

På weekendens flyvning var der blandt andet fremtrædende personer fra flyselskabet samt regeringen og rejsebranchen i New Zealand med ombord, fortæller det newzealandske medie Stuff.

I fremtiden vil flyet være bemandet med 17 ansatte, hvoraf 13 arbejder i kabinen og fire er piloter. Medarbejderne kan dermed afløse hinanden undervejs på den lange flyvning, så alle regler bliver overholdt.

En billet fra Auckland til New York på Economy Class kan erhverves for 1.451 dollars, hvilket svarer til 10.820 kroner. Ønsker man at tilbagelægge de mange kilometer på Business Class, stiger prisen dog til 8.456 dollars (63.067 kroner).

Amerikanske turister får nemmere vej til New Zealand
Air New Zealand oplyser, at der vil blive serveret to måltider undervejs på den lange tur. Passagerer tilbydes aftensmad efter, at flyet er lettet samt brunch, før det lander igen. Derudover er der mulighed for at få snacks undervejs, ligesom der deles slikkepinde ud før landingen, da det er en tradition for flyselskabet.

Greg Foran, der koncernchef ved Air New Zealand, var ombord på den første flyvning, og ifølge ham er det en glæde, at New York nu er kommet på rutekortet hos Air New Zealand, da det vil være en fordel for rejsende fra begge lande. 

”Vi er stolte af at tilføje en af verdens mest storslåede byer – The Big Apple (kælenavn for New York, red.) – som en af de 29 internationale destinationer, vi flyver til. Ved at gøre det nemmere at rejse til den amerikanske østkyst, gør vi det også muligt for vores amerikanske kunder at rejse til 20 destinationer i New Zealand og samtidig er både Stillehavsregionen og Australien inden for rækkevidde. Det er fantastisk for vores kunder.”


Relaterede artikler: 

Fly nummer 1.600 fra ATR Aircraft

Malingproblemer på Dreamliner-fly

Her er verdens længste flyruter frem til nytår