Air New Zealand har netop modtaget fly nummer 1.600, som ATR Aircraft har fremstillet. Det drejer sig om et ATR 72-600. (Foto: ATR Aircraft / PR)

Fly nummer 1.600 fra ATR Aircraft

ATR Aircraft har netop leveret selskabets fly nummer 1.600 siden 1984. Flyet bliver fremover en del af flåden hos et af de 26 Star Alliance-medlemmer.

Det er så yndigt at følges ad. De fleste kender udtrykket, som også er titlen på en populær sang, der er så godt som fast inventar, når danske ægtepar fejrer sølvbryllup. Udtrykket passer dog også på flyselskabet Air New Zealand og den fransk-italienske flyproducent ATR.

Selvom virksomhederne ikke er gift, kan de dog alligevel fejre sølvbryllup. De har nemlig samarbejdet i 25 år. Det markeres tilfældigvis med en særlig milepæl. ATR har færdiggjort fremstillingen af producentens fly nummer 1.600, som blev leveret til det newzealandske flyselskab.

Det drejer sig om et turbopropfly fra ATR 72-600-serien. Flyet er samtidig det sidste af 29 fly af typen, som Air New Zealand havde bestilt hos flyproducenten, der i år også kan fejre, at det er 40 år siden, at selskabet blev stiftet.

Meget effektive
ATR blev etableret i 1981 som et samarbejde mellem den italienske virksomhed Aeritalia (i dag kaldet Leonardo) og det franske selskab Aérospatiale, som sidenhen har solgt de fleste af selskabets aktiver til Airbus.

Koncernchefen i Air New Zealand, Greg Foran, er glad for det langstrakte samarbejde mellem de to virksomheder. I en pressemeddelelse fra ATR, fortæller han, at ATR 72-600-flyene har vist sig at være meget effektive.

”Vi sætter stor pris på vores langvarige samarbejde med ATR, og dette bliver den 29. ATR 72-600, der har sluttet sig til vores flåde siden 2012. I løbet af den tid har flåden af ATR-fly ført til en vækst på over 50 procent i vores regionale netværk, og flyene har vist sig ekstremt effektive,” siger koncernchefen.

Flyver indenrigs
Flyselskabet Air New Zealand råder over en flåde, der i alt består af 104 fly fra Airbus, Boeing, De Havilland Canada samt altså ATR. Turbopropflyene fra den fransk-italienske flyproducent benyttes fortrinsvis til indenrigsflyvninger.

”Passagererne er afhængige af flyene, når de skal lave forretninger, studere eller på besøg hos deres kære. Et fly skal være både effektivt og alsidigt for at trives i New Zealand, så det giver perfekt mening at benytte en flåde af turbopropfly,” siger administrerende direktør Stefano Bortoli fra ATR.

Air New Zealand har i øjeblikket 52 turbopropfly i flåden. I tillæg til de nu 29 72-600-fly fra ATR har flyselskabet også 23 Q300-fly, som er fremstillet af flyproducenten De Havilland Canada.

 

Relaterede artikler:

Luftkvaliteten øges i finske ATR-fly

Malingproblemer på Dreamliner-fly

DAT anskaffer endnu en ATR 72-600