Austrian Airlines Boeing 777-200ER (Foto: Masakatsu Ukon/Wikipedia)

Officielt: Austrian åbner ny rute til Los Angeles

Lufthansa-datterselskabet Austrian åbner i april næste år en ny rute til Los Angeles på USA´s vestkyst. To tredjedele af passagererne skal hentes udenfor Østrig.

Austrian Airlines indleder næste år den største satsning til USA nogensinde, når flyselskabet den 10. april åbner en sæsonrute til Los Angeles med op til seks ugentlige afgange. Det vil være godt nyt for Wien-Schwechat lufthavnen, der ligesom Københavns Lufthavn er under pres som hub-lufthavn.

Den nye rute betyder ikke, at Austrian får flere fly. Udvidelsen af rutenetværket skal ske ved hjælp af den eksisterende kapacitet i langdistanceflåden, der omfatter seks Boeing 767 og fem Boeing 777.

“Efter åbning af nye ruter til Chicago, Newark og Miami er Los Angeles nu den fjerde nye destination og indtil videre vores største satsning i USA. Vi vil flyve til vestkysten med vores eksisterende flåde og er allerede meget begejstrede over denne nye mulighed,” siger Austrian kommercielle koncerndirektør Andreas Otto i en pressemeddelelse.

Austrian oplyser, at ruten til Los Angeles i første omgang vil være en sæsonrute, og det østrigske flyselskab har analyseret sig frem til, at der ikke blot er et potentiale i Østrig, men også på andre markeder. Således forventes det, at omkring to tredjedele af passagererne på ruten vil være transferpassagerer fra andre lande, der vælger at skifte fly i Wien.

44 afgange om ugen
Tilføjelsen af Los Angeles som ny destination betyder, at Austrian i sommertrafikprogrammet 2017 vil tilbyde op til 44 ugentlige non-stop flyvninger til Nordamerika. Det betyder, at der vil være op til fem ugentlige flyvninger til Miami samt seks flyvninger om ugen til Los Angeles og Toronto. Der vil stadig være daglige forbindelser til Washington og Chicago, mens der fortsat vil være 13 ugentlige flyvninger til New York.

Fra den 27. marts næste år vil tidtabellen til New York blive tilpasset, således at fire af seks flyvninger om ugen til New York-JFK vil blive flyttet fra formiddagen til om eftermiddagen. Denne og andre justeringer har betydet, at det har været muligt at frigive flykapacitet til den nye vestkystrute. Samtidig har det givet en fordel for kunderne at kunne vælge mellem formiddagsflyvninger til Newark og eftermiddagsflyvninger til J.F. Kennedy-lufthavnen.

Afstanden mellem Wien og Los Angeles er 9.877 kilometer, og flyveturen tilbagelægges på 12 timer og 30 minutter. Vælger danske rejsende at tage turen fra København via Wien til L.A. vil den samlede rejsetid være på 15 timer og 20 minutter fra København. Til sammenligning kan man flyve med SAS via Stockholm på 13 timer og 15 minutter, mens Norwegian flyver direkte på 11 timer og 20 minutter.

 

Relaterede artikler:

Austrian vil flyve til Los Angeles i 2017

Austrian opsiger aftale med SAS

Austrian vender tilbage til Hong Kong

Austrian må opgive Dubai-rute