(Foto: Morten Lund Madsen)

Austrian åbner ny rute til Ukraine

Austrian Airlines blev hårdt ramt af krisen i Ukraine og måtte reducere betjeningen af landet. Nu åbner østrigerne en ny Ukraine-rute og kommer op på fem ruter til landet.

Det har ikke været en let tid for det østrigske flyselskab Austrian Airlines, siden konflikten mellem Ukraine og Rusland brød ud i efteråret 2013 og fortsatte med at skabe uroligheder gennem hele sidste år.

Men nu har selskabet dog alligevel åbnet en ny rute fra Wien til netop Ukraine.

Den nye destination er havnebyen Odessa i Ukraine, hvor passagerer fra den 30. marts i år vil kunne rejse til fire dage om ugen primært med Fokker 70 fly. Passagererne vil kunne komme afsted på flyvninger til Odessa på mandage, onsdage, fredage og søndage.

For ledelsen i Austrian Airlines har det da også været vigtigt, at de fortsat udvider deres aktiviteter i luftfarten til østeuropæiske lande, selvom urolighederne har sat sine begrænsninger på andre ruter. Og hertil har Ukraine stadig meget vigtige destinationer for det østrigske selskab og deres kunder.

“Ukraine fortsætter med at være et af de mest betydningsfulde markeder for Austrian Airlines i det østlige Europa, især fordi mange af disse passagerer skifter til andre fly i vores netværk med destinationer i Vesteuropa, Mellemøsten og Nordamerika,” siger Andreas Otto, Chief Commercial Officer i Austrian Airlines.

Stort potentiale i Ukraine
Den nye rute til Odessa i Ukraine kommer efter en tid med udfordringer og aflysninger for Austrian Airlines. Sidste år var flyselskabet således nødsaget til at reducere antallet af flyvninger til Kharkov i Ukraine og Rostov ved Don i Rusland.

Som følge af den fortsatte konflikt i Ukraine og Rusland valgte selskabet derfor at aflyse alle flyvninger fra Wien til Rostov ved Don og til Kharkov i perioden fra 1. december 2014 til 28. marts i år. I disse perioder er der i stedet arrangeret, at passagerer kan flyve til andre destinationer, som Kiev i Ukraine og Krasnodar i Rusland, og derefter få refunderet deres tog- eller busbilletter afAustrian Airlinestil henholdsvis Kharkov og Rostov ved Don.

Men selvom det østrigske selskab har oplevet flere problemer ved konflikten, så har de på ingen måde givet op i forhold til de Østeuropæiske markeder.

“Selvom krisen har ført til en svækket efterspørgsel over det seneste år, så fortsætter vi med at se et stort potentiale i dette marked,” siger Andreas Otto fra Austrian Airlines.

Austrian Airlines tilbyder nu med den nye rute hele fem forskellige destinationer i Ukraine. Der kan derfor rejses til byerne Kiev, Kharkov, Dnepropetrovsk, Lviv og Odessa. Og som det er lige nu, så deler Austrian Airlines ruten mellem Wien og Odessa med selskabet Ukraine International, som dog stopper deres flyvninger på ruten i slutningen af 2015.