Embraer E195 fra Austrian Airlines i Billund Lufthavn. (Foto: BLL | PR)

Austrian-åbning markerer fuld plade i Billund

Austrian Airlines har tirsdag åbnet en ny rute fra Billund til Wien, og dermed kan den internationale vestdanske lufthavn tilbyde ruter til samtlige fem netværkslufthavne i Lufthansa Group.

I mere end 15 år har Billund Lufthavn arbejdet ihærdigt for at etablere en rute med Austrian Airlines til Wien, og nu er det endelig lykkedes.

Tirsdag eftermiddag kl. 15.45 lettede en 120-sæders Embraer ERJ-195LR fra Billund Lufthavn med kurs mod Schwechat-lufthavnen ved den østrigske hovedstad, og fremover flyver det østrigske Lufthansa-selskab tre gange om ugen på ruten.

Ruteåbningen er den femte i dette års sommertrafikprogram, men den er meget mere end det. Den markerer samtidig, at Billund Lufthavn er kommet i eksklusivt selskab med 30 andre lufthavne over hele verden, der kan tilbyde ruter til samtlige fem netværkslufthavne i Lufthansa Group. Dermed er der fuld plade.

Wien-Schwechat er en af de fem netværkslufthavne, og de øvrige fire er lufthavnene i Frankfurt, München, Zürich og Bruxelles, hvortil henholdsvis Lufthansa, Swiss og Brussels Airlines flyver.

Multiplicerer mulighederne
Før Embraer-flyet med rutenummer OS322 blev sendt på vingerne, havde der været en fejring i gaten, hvor Billund Lufthavns administrerende direktør Jan Hessellund blev ledsaget af den østrigske ambassadør Alice Irvin samt Patrick Pötzsch, der er General Manager Sales hos Lufthansa Group i Danmark.

“Det er en stor dag for både Billund Lufthavn og Lufthansa Group. Det gode samarbejde fortjener helt klart en fejring, og vi er enormt stolte og beærede over, at Lufthansa Group ser stor værdi i Billund Lufthavn og anerkender, at markedet heromkring efterspørger Lufthansa Groups netværk,” sagde Jan Hessellund.

Lufthansa-chefen Patrick Pötzsch gav udtryk for, at Austrian-ruten “multiplicerer mulighederne” for de vestdanske kunder, da det er muligt at kombinere billetterne på gruppens selskaber i forhold til rutetnetværkets 250 destinationer over hele verden.

“Den nye rute er endnu et stort skridt i forhold til vores vækstplaner i Vestdanmark,” understregede Patrick Pötzsch.

Seks ugentlige afgange til Wien
Det er ikke første gang, at Wien er på rutekortet i Billund Lufthavn. I november 2018 indledte det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air flyvninger mellem Billund og Wien, men selskabet lukkede sidenhen ruten ved årsskiftet 2020/2021.

Til gengæld etablerede Ryanair-datterselskabet Laudamotion sig på ruten i december 2019, og denne rute er i dag overtaget af Ryanair, der primært benytter fly fra Lauda Europe på de tre ugentlige flyvninger.

Sammen med Austrian Airlines tilbydes således seks ugentlige afgange fra Billund til Wien, hvilket også blev anerkendt af den østrigske ambassadør ved gatearrangementet.

“Jeg er meget glad for, at Billund Lufthavn bliver en ny gateway til Østrig. Denne nye flyrute mellem Billund og Wien vil yderligere styrke den økonomiske og turistmæssige udveksling mellem vores to lande og vil forkorte rejsetiden mellem Wien og hele Jylland betydeligt,” lød det fra Alice Irvin.  

 

Relaterede artikler:

Tæt på fire millioner passagerer i Billund Lufthavn

Første af syv ruteåbninger i Billund Lufthavn

Austrian Airlines åbner rute fra Billund til Wien