CityJets CRJ900 med registreringen EI-GEA ved første ankomst i Billund Lufthavn på vegne af Brussels Airlines. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Første af syv ruteåbninger i Billund Lufthavn

Søndag vendte Brussels Airlines tilbage mellem Billund og Bruxelles med et stærkt forsinket fly, der indtil i fredags fløj for SAS. I de kommende måneder bliver der åbnet yderligere seks nye ruter.

Søndag kl. 19.40 lettede en CRJ 900 fra irske CityJet fra Billund Lufthavn med kurs mod Zaventem-lufthavnen i Bruxelles. Det irske flyselskab, der også flyver for SAS, er hyret af Brussels Airlines til at betjene den vestdanske rute til EU-hovedstaden i Belgien.

Brussels Airlines har wetleaset to 88-sæders CRJ 900, der blandt andet skal flyve til Bordeaux, Milano, Lyon, Geneve og Wien, fortæller selskabet.

“Derudover kan vi tilføje Billund til vores netværk og øge frekvenserne til og fra København og Berlin. Vi vil også være i stand til at betjene regionale forretningsruter som Hamborg og Birmingham endnu mere. I alt vil vi betjene ni destinationer i samarbejde med CityJet,” forklarer Jan Derycke, der er chef for Network Strategy and Planning hos Brussels Airlines.

Første fly fra Billund blev opereret med en CRJ 900 med registrering EI-GEA. Indtil fredag aften havde dette fly været uafbrudt på vingerne for SAS siden oktober 2021, og foreløbigt sidste tur for det skandinaviske flyselskab gik fra Aarhus til København som SK1260.

CRJ 900-flyet skulle efter tidtabellen have fløjet kl. 15.20 fra Bruxelles med ankomst i Billund kl. 16.40. Afgangen fra den belgiske hovedstadslufthavn blev dog to og en halv time forsinket, og først ved 18.50-tiden blev hjulene sat på jorden i den internationale vestdanske lufthavn. Flyet havde startet dagen med en forsinkelse på en rundtur til Bordeaux, og forsinkelsen blev sidenhen udvidet.

Vigtig for erhvervslivet og EU-parlamentarikere
Ruten fra Billund til Bruxelles opererede Brussels Airlines fra foråret 2015 og frem til midten af marts 2020, hvor COVID-19 tvang det belgiske Lufthansa-datterselskab til midlertidigt at indstille ruten.

Genåbningen af ruten blev – trods forsinkelsen –  søndag fejret ved et gatearrangement med snoreklip, kaffe og kage samt taler fra den belgiske ambassadør, Michiel Maertens, Lufthansas landechef Patrick Pötzsch samt direktør for ruteudvikling, kommunikation & marketing i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm.

“At Brussels Airlines igen er tilbage på platformen symboliserer, at der er politisk og erhvervsmæssig velstand i Vestdanmark. Ruten er vigtig for både erhvervslivet, EU-parlamentarikere, embedsfolk fra Vestdanmark og familiære relationer, men også for dem, der søger en kulturel storbyferie,” siger Jesper Klausholm.

Det bakkes op af den belgiske ambassadør, der glæder sig over, at ruten bringer Belgien tættere på de danskere, der bor i Jylland, ligesom det også er en fordel for de belgiere, der ønsker at udforske Danmark vest for Valby Bakke.

I top 30 i Lufthansa-netværket
Ruten til Bruxelles bliver den fjerde til en af Lufthansa-koncernens netværkslufthavne. De tre andre er eksisterende ruter til Frankfurt, München og Zürich. Herudover åbner Austrian Airlines den 4. april en rute til Wien, hvorefter pladen er fuld i forhold til ruter til samtlige netværkslufthavne hos den tyske luftfartskoncern.

“Med tilføjelsen af ruten til Bruxelles, vil Billund blive positioneret i top 30 af de lufthavne, der er en af de 250 destinationer i det globale Lufthansa Group-netværk, der er forbundet til alle fem knudepunkter. Det er et tilbud til vores kunder, der ikke kan matches og er et stort skridt i forhold til vores vækstplaner i Vestdanmark,” understreger Lufthansa-landechefen Patrick Pötzsch.

Syv ruteåbninger i sommertrafikprogrammet
Billund Lufthavn forventes i øvrigt i den kommende tid at få god brug for den gyldne saks til snoreklipning. Mandag åbnes nye Ryanair-ruter til Berlin og til Alghero på Sardinien. De efterfølges af Air Greenland-ruten til Kangerlussuaq, der debuterer onsdag den 29. marts.

Herefter følger Wien med Austrian Airlines den 4. april, Valencia med Ryanair den 3. maj og endelig Reykjavik-Keflavik med islandske Play den 15. juni.

 

Relaterede artikler:

Brussels Airlines vender tilbage til Billund

Billund-rute til Bruxelles overtages af SUN-AIR

Brussels Airlines skærer ned på Billund-rute