(Foto: Morten Lund Madsen)

Austrian Airlines sælger 21 fly

Et australsk flyselskab har købt samtlige 21 Fokker-fly hos Austrian Airlines. Salgsprisen er lidt mere end 100 mio. kroner og består af et kontantbeløb samt aktier i flyselskabet.

Star Alliance flyselskab Austrian Airlines står foran en opgradering af sin flåde af kort- og mellemdistancefly. Fra januar tager selskabet hul på levering af nyere Embraer 195-fly.

Samtidig er det nu lykkedes at finde en køber til selskabets ældre Fokker-fly. Det er australske Alliance Aviation Services Limited, der har købt 15 Fokker F-100 og seks Fokker F-70-fly hos Austrian Airlines.

Salgsprisen er oplyst til 15 mio. kroner, hvilket svarer til omkring 106 mio. danske kroner. En del af betalingen vil være aktier i det australske flyselskab, der i forvejen er verdens største operatør af Fokker-fly.

Alliance Aviation har i dag 15 Fokker F-100 fly og otte Fokker F-70 fly og får således fordoblet flåden med Austrian-flyene, der har en gennemsnitsalder på 21 år.

Køber er mangeårig samarbejdspartner
Hos Austrian er der glæde over, at man har fundet en køber til Fokker-flyene. Det er samtidig et selskab, som Austrian-koncernen i forvejen har et tæt samarbejde med. Alliance Aviation har nemlig i mange år været kunde hos Austrian Technik i Bratislava, og kontrakten mellem de to parter blev i øvrigt forlænget tidligere på året.

“Udskiftningen af Fokker-flåden med Embraer-fly vil medvirke til en foryngelse af vores flåde og samtidig sænke selskabets enhedsomkostninger,“ siger Austrians koncernchef Kay Kratky i en kommentar til aftalen.

Embraer-flyene, der har en gennemsnitsalder på fire år vil blive indfaset fra januar måned næste år, mens Fokker-flyene løbende vil blive taget ud af flåden med start i december måned i år og med sidste fly udfaset i december 2017.

Alliance Aviation er et australsk charterflyselskab, der er specialiseret i at flyve beskæftigede i den store minedrift- og energisektor ind og ud af landet. Selskabet har baser i Brisbane, Townsville, Cairns, Melbourne, Adelaide, Perth og Auckland.

Foto: Morten Lund Madsen