Foto: Jonas Borg (Swedavia)

Bagageproblemer i Arlanda Lufthavn

SAS har siden i lørdags oplevet problemer med bagagesystemet i Terminal 5 i Stockholm-Arlanda. Der vil ikke blive modtage bagage senere end 40 minutter før afgang.

Årets største rejseweekend endte i kaos i Stockholms Arlanda-lufthavn i weekenden. På årets travleste rejsedag lørdag den 25. juni brød blev der konstateret en teknisk fejl på bagageanlægget, hvilket betød, at tusindvis af kufferter ikke nåede om bord i flyene. Derfor har blandt andet SAS sammen med SAS Ground Handling kæmpet hele weekenden for at få de mange stykker bagage frem til de rette ejermænd.

Mandag morgen kl. 08.00 sendte SAS følgende besked ud til samtlige salgskontorer og rejsebureauer:

“Der har været problemer med bagagesystemet i terminal 5 i Arlanda Lufthavn siden den 25. juni. Nødprocedure er iværksat og check-in lukker 40 minutter før afgang for alle passagerer. Vi beder samtidig passagerer om at møde op i lufthavnen i god tid.”

Swedavia: Problemet var løst søndag
Hos den statslige svenske lufthavnsoperatør Swedavia, der er ansvarlig for driften af Arlanda-lufthavnen, forstår man ikke, at SAS fortsat oplever problemer.

“Vi fik et teknisk problem med vores bagageanlæg i lørdags, og fejlen blev afhjulpet natten til søndag. I løbet af søndagen fungerede anlægget som det skulle. Desværre fik mange af vores rejsende ikke deres bagage med, men de fleste har i løbet af mandagen fået deres kufferter. Vi har arbejdet på højtryk med at hjælpe med dette,” siger Charlotte Periasamy, kommunikationsrådgiver hos Swedavia til CHECK-IN.dk.

Swedavia opfordrer passagererne til at følge flyselskabernes bagageregler, og at man møder op i lufthavnen i ekstra god tid. I mellemtiden vil den svenske lufthavnsoperatør forsøge at komme til bunds i, hvad der forårsagede bagagestoppet.

“Vi skal bede vores rejsende om at kontakte deres forsikringsselskab, hvis de har haft udgifter i forbindelse med bagageproblemerne,” siger Charlotte Perasamy.

SENESTE:

SAS har tirsdag morgen kl. 08.40 meddelt, at problemerne nu er løst, og at nødprocedurerne er afblæst.

 

Relaterede artikler:

Arlanda sætter afgifter op

Rekordår i svenske lufthavne

SAS åbner indenrigs-fast track i Arlanda

Arlanda udbygges for 11 mia. kroner