Hale på fly fra SmartLynx. (Foto: SmartLynx)

Baltisk flyselskab vil ekspandere i Asien og Nordamerika

Det lettiske charter- og ACMI flyselskab Smart Lynx Airlines, der i foråret fløj for Norwegian fra København, vil ekspandere i Asien samt på sigt også til Nordamerika.

SmartLynx Airlines er navnet på Letlands næststørste flyselskab, der agerer meget vækstaggressivt i markedet. Selskabet fik i 2016 nye ejere i form af den hollandske kapitalfond Tripod Investment Management via selskabet Global High Yield Alternatives Fund III.

De nye investorer har godkendt en vækststrategi, der omfatter nye markeder i Asien og Nordamerika.

“I Europa har vi en forretning, der er sæsonafhængig, og markedet er mest aktivt fra maj til oktober. Derfor er det vigtigt for os at gå ind i markeder, hvor der ikke er sæsonmæssige svingninger, og det betyder, at vi fortsat seriøst vil arbejde med at udvide vores operationer udenfor Europa, især i Asien. Der ser vi den største vækst i økonomierne og i passagerudviklingen,” siger Zygimantas Surintas, der er administrerende direktør i SmartLynx Airlines.

I dag har SmartLynx Airlnes en base i Vietnam, og selskabet overvejer nu flyvninger til Cambodja, Indien, Fillipinerne og Malaysia.

“Vi overvejer også at gå ind i det nordamerikanske og canadiske marked. Vores plan er at tilbyde flyvninger fra Canada til Latinamerika og Caribien,” forklarer SmartLynx-direktøren.

Omsætningsvækst på 18 procent
SmartLynx Airlines kunne i går offentliggøre ganske få nøgletal fra årsrapporten for 2016. Selskabet øgede omsætningen med 18 procent til i alt 108,4 mio. euro, hvilket svarer til omkring 810 mio. danske kroner. Hvorvidt det lettiske flyselskab tjener penge, er svært at sige. Selskabet ønsker nemlig ikke at gøre årsrapporten tilgængelig for pressen.

Flyselskabet oplyser dog, at ACMI-forretningen svarer til 53,3 procent af omsætningen, mens charterflyvninger sidste år udgjorde 45,4 procent. Den sidste beskedne del af omsætningen hænger sammen med, at SmartLynx Airlines udbyder træning af piloter for flyselskaberne i Baltikum.

Det lettiske flyselskab hæfter sig ved, at der er gode økonomiske indikatorer i det baltiske marked, hvilket kunne tyde på, at krisen er på retur. I 2016 nåede SmartLynx Airlines op på to mio. passagerer mod 1,6 mio. året før, hvilket svarer til en stigning på 25 procent.

“I 2016 gennemførte vi 13.300 flyvninger fra 19 baselufthavne i Europa samt fra en enkelt i Asien, hvilket repræsenterer i alt 38.000 timer,” bekræfter Zygimantas Surintas.

Smart Lynx Airlines opererer otte Airbus A320-200 og et A321-200 fly på den lettiske driftstilladelse samt tre A320-fly på driftstilladelsen i Estland. Selskaberne flyver i øjeblikket for Thomas Cook Airlines UK, TUI fly i Belgien, Novair i Sverige, Sun d´Or International i Israel, Jetstar Pacific Airlines i Vietnam samt det britiske lavprisflyselskab easyJet.

 

Relaterede artikler:

Ryanair etablerer charterflyselskab

SmartLynx på erobringstogt

SmartLynx forsinker hver tredje flyvning for Norwegian

28 gange om ugen med SmartLynx til Aalborg

Norwegian baserer to lettiske A320-fly i København