BCD Travel: Højt pres på kundeindtægter

BCD Travel driftsresultat blev mere end halveret i 2015. Alligevel kommer det danske selskab ud med rekordoverskud efter salg af de nordiske datterselskaber.

Året 2015 var udfordrende for erhvervsrejsebranchen og således også for BCD Travel, der er en af de førende aktører på det danske marked. BCD Travel i Danmark fik sidste år mere end halveret driftsresultatet fra 8,1 mio. kroner til blot tre mio. kroner. Det skete på baggrund af et fald i bruttofortjenesten på 12 procent fra 64 mio. til 56,4 mio. kroner.

Det er blandt andet strukturelle forandringer i branchen, der har sat erhvervsrejsebureauerne under pres. Kunderne øger antallet af selvbookinger og bliver mere mobile, hvormed ønsket om at bestille rejser på mobile enheder forstærkes. Derfor har BCD Travel brugt betydelige ressourcer på at opgradere arbejdsværktøjerne og herunder også fakturerings- og bookingsystemerne. En proces, der ifølge bureauet vil forsætte i 2016 og 2017.

Konkurrencen i markedet er samtidig benhård, hvilket sætter kundeindtægerne under pres.

“Nysalg har gennem hele året været meget vanskeligt som følge af den hårde konkurrencesituation,” skriver BCD Travel i selskabets årsrapport for 2015. “Vi antager, at presset på kundeindtægterne vil forblive højt, hvorfor der vil være stærk fokus på forøget produktivitet for at imødegå effekten af lavere servicegebyrer.”

Salg af datterselskaber
Trods det noget svagere driftsresultat kommer BCD Travel alligevel ud med et rekordoverskud i 2015. Det skyldes, at BCD Travel Denmark A/S har frasolgt datterselskaberne i Norge, Sverige og Finland til moderselskabet BCD Travel Nordics ApS. Denne transaktion blev gennemført den 30. september 2015 og indbragte 29,3 mio. kroner, hvilket samtidig har bidraget til at styrke egenkapitalen i selskabet.

Fremadrettet ønsker BCD Travel at stå skarpere i hvert af de nordiske markeder. Derfor har man for nylig ændret strukturen i den nordiske ledergruppe, hvilke betød afskedigelse af omkring 10 ansatte.

“At vinde nye kunder vil være en topprioritet for den nye ledergruppe, og et stærkt fokus på hvert marked skal sikre, at vi har det rette niveau af opmærksomhed på de forskellige tilbud,” lover BCD Travel i årsrapporten.

Som administrerende direktør i BCD Travel i Danmark er Heinz Jennewein registreret i Erhvervsstyrelsen, men danske Christian Dahl, der har titel af global HR-direktør er i bestyrelsen sammen med spanske Alejandro Escartin Guarde, der er formand.

Relaterede artikler:

BCD Travel afskediger nøglemedarbejdere

Luftfartskoncern sælger rejsebureau til BCD

BCD halverer overskud

BCD Travel presset af forandringer