FCm Travel Solutions er et globalt erhvervsrejsenetværk.

Dansk gruppe- og erhvervsrejsebureau er konkurs

Gruppe- og erhvervsrejsebureuaet FCm Travel Solutions med domicil i Brøndby er torsdag erklæret konkurs ved Sø-og Handelsretten i København.

Mange danske idrætsforbund og foreninger må se sig om efter en ny rejseleverandør. Det bliver i første omgang konsekvensen, efter at FCm Travel Solutions A/S torsdag blev erklæret konkurs ved Sø- og Handelsretten i København.

FCm Travel Solutions, hvis formelle navn er Flightcentre A/S, har i mange år fra lokaler i Idrættens Hus i Brøndby betjent mange idrætsforbund og idrætsforeninger over hele landet. Herudover har rejsebureauet haft en lille solid portefølje af erhvervskunder. Ved konkursen havde FCm Travel Solutions aftaler med Danmarks Idrætsforbund og DGI, der rakte tre år frem i tiden. En rammeaftale, der omfattede omkring 10.000 idrætsforeninger over hele landet.

Hos Rejsegarantifonden kender man endnu ikke omfanget af konkursen, men det er forventningen, at man i fonden bliver påført et tab på solgte flybilletter. Det er nemlig fondens opgave at sørge for hjemtransport af strandede rejsekunder, hvis returbilletten som følge af konkursen ikke kan benyttes.

Hvad angår pakkerejser, hvilket vil sige rejser, hvor der udover en flybillet indgår eksempelvis billeje og hotel, vil den stillede garanti på 302.o00 kroner kunne dække tabet.

“På baggrund af de informationer, der foreligger på nuværende tidspunkt, forventer vi ikke at lide tab på pakkerejsedelen, idet erstatningsudbetalingerne til disse kunder efter det oplyste kan rummes i den stillede garanti, der på tidspunktet for konkursdekretets afsigelse var på 300.000 kroner,” skriver direktør Birgitte Fjeldhoff fra Rejsegarantifonden i en pressemeddelelse.

Anstrengt økonomi
Økonomien i FCm Travel Solutions har været anstrengt gennem flere år. Defor krævede Rejsegarantifonden i efteråret 2013, at der blev stillet garanti i forbindelse med salget af pakkerejser. Ved udgangen af 2014 måtte de to aktionærer, henholdsvis hollandske Rik Jan Viezee og Ole Hammer Mortensen, eftergive lån til en værdi af 4,6 mio. kroner, ligesom et nyt lån på næsten 1,3 mio. kroner blev ydet i 2015.

I det senest aflagte regnskab for 2015 fremgik det, at hovedaktionæren Rik Jan Viezee fortsat ville yde finansiel støtte til selskabet i 2016 efter et år med underskud på op imod 2,9 mio. kroner.

FCm Travel Solutions blev etableret den 26. april 2014 af Ole Hammer Mortensen gennem sit selskab AMM International ApS i forening med R.J. Viezee Holding B.V. Siden 2010 og frem til konkursen var den tidligere Varig-direktør Bjarne Eklund selskabets bestyrelsesformand.

Ole Hammer Mortensen er en kendt profil i rejsebranchen. Fra 1986 til 1996 var han administrerende direktør for det daværende DanTransport Rejsebureau A/S og fortsatte sidenhen som frontfigur i TQ3 Travel Solutions A/S (nu BCD Travel, red.) fra 1996 til 2003. Frem til efteråret 2014 var Ole Hammer Mortensen administerende direktør i FCm Travel Solutions A/S og har sidenhen været medejer og bestyrelsesmedlem.

Australske Flight Centre Travel Group, der på globalt plan driver erhvervsrejsenetværket FCm Travel Solutions, købte i slutningen af 2016 Travellink Corporate, som fremover skal drive FCm Travel Solutions i Sverige, Norge, Danmark, Finland og Tyskland.

“Vi beklager nyheden om vores agent-partner i Danmark, idet vi har haft et langt samarbejde med FCM Travel Solutions. Vi har aktiveret vores globale FCm-netværk, som sikrer en fortsat service til alle vores kunder, der har brugt dette bureau,” siger Steve Norris, der er direktør for FCTG i Europa og Afrika.

 

Relaterede artikler:

Luftfartskoncern sælger rejsebureau til BCD

Rejsebureau tiltalt for ‘price fixing’

Dag Tveterås forlader Ticket