Luftfartskoncern sælger rejsebureau til BCD

Den svenske luftfartskoncern Braganza, der omfatter Malmö Aviation og Sverigeflyg, har solgt rejsebureauet Ticket Biz til BCD Travel. Dermed skubbes Ticket-partneren FCm Travel Solutions ud i kulden.

Erhvervsrejsebureauet BCD Travel har udsigt til en styrket position på det nordiske marked. Det sker efter overtagelse af majoritetsejerskabet i det svenske Ticket Biz samt selskabets norske datterselskab.

Dermed får de nuværende 205 BCD Travel-ansatte i Norden 150 nye kolleger, ligesom omsætningen øges med op imod 1,3 mia. danske kroner.

Sælgeren af Ticket Biz er det svenske holdingselskab Braganza, der har store interesser inden for luftfart. Koncernen ejer blandt andet Braathens Aviation, der har Malmö Aviation og Sverigeflyg under sine vinger.

“Vi er meget begejstrede for de vækstmuligheder, BCD Travel skaber for Ticket Biz, så vi kan vokse os stærkere i Norden, og vi ser frem til samarbejdet. Dette tiltag vil give Ticket Biz fortsat fremgang og merværdi for vores kunder, aktionærer og vore medarbejdere. Herudover får vores medarbejdere ligeledes indsigt i, hvordan en global virksomhed opererer, ligesom der er åbnet op for langsigtede vækstmuligheder,“ siger Per G. Braathen, der er ejer og bestyrelsesformand i Braganza.

I Braganza har den tidligere SAS-vicekoncernchef Vagn Sørensen i en årrække haft en plads i bestyrelsen.

Ud i kulden med FCm Travel Solutions
Med overtagelsen af en stærk regional aktør åbner der sig nye muligheder for BCD Travel i Norden.

“Med deres gode omdømme og deres fokus på mellemmarkedet inden for forretningsrejser, vil opkøbet af Ticket Biz supplere vores forretningskultur og vækstmål meget godt. Dette opkøb afspejler vores fortsatte ønske om vækst til gavn for vores kunder, og opkøbet er ligeledes med til at sikre vores position som førende inden for forretningsrejseområdet,“ udtaler Stewart Harvey, der er ansvarlig for markederne i Europa, Mellemøsten og Afrika hos BCD Travel.

Ticket Biz har hovedkontor i Stockholm og rejsebureauer i Gøteborg, Malmø, Västerås og Sandviken. Herudover er der et datterselskab i Oslo. Oprindeligt blev rejsebureauet etableret i 1986 som MZ Travel, men blev i 2006 købt af Ticket Travel Group, Braganza fik 30 procent ejerskab af Ticket Travel Group i 2009, og året efter blev selskabet afnoteret på fondsbøren, hvorefter Braganza erhvervede sig samtlige aktier.

I Danmark har Ticket Biz siden 2008 samarbejdet med FCm Travel Solutions, mens partneren i Finland hedder Matkatoimisto Oy Area. Globalt hedder samarbejdspartneren også FCm Travel Solutions, der er til stede i 90 lande. Men FCm Travel Solutions ventes at ryge ud i kulden, da BCD Travels egne selskaber og partnere angiveligt skal betjene Ticket Biz-kunderne på de lokale markeder.