BCD halverer overskud

BCD Travel kom ud af 2014 med et resultat, der er halveret i forhold til 2013. Tilfredsstillende i et udfordret marked, mener selskabet, der tror på bedre tider i 2015.

Danske virksomheder har i 2014 haft stigende fokus på rejseomkostningerne og forsøgt at reducere rejseaktiviteten. Det er vurderingen fra erhvervsrejsebureauet BCD Travel, der på den baggrund finder sit eget regnskabsresultat for 2014 tilfredsstillende.

BCD Travel kom ud af 2014 med resultat på 1,898 mio. kroner. Det er en halvering i forhold til 2013-regnskabets resultat på 3,8 mio. kroner og langt fra 2011-resultatet på 9,7 mio. kroner.

Erhvervsrejsebureauet påpeger, at kunderne bliver mere mobile og selv ønsker at kunne booke deres rejser på mobile enheder. Det har medført et fald i BCD Travels full service-aktiviteter. Til gengæld har selskabet udviklet en applikation med relevant indhold for travel managers og ikke mindst for forretningsrejsende. En applikation, som er blevet downloadet af mere end 3.000 rejsende.

Forsigtig optimisme
Gennem det som selskabet selv kalder en målrettet indsats er det lykkedes for BCD Travel at forlænge kontrakterne med et antal af de største kunder. BCD Travel vil i større udstrækning fokusere på at betjene større internationale virksomheder globalt.

Flere af BCD Travels kunder har haft stigende rejseaktivitet i andet halvår af 2014 i takt med at den globale økonomi har vist tegn på vækst. Det har skabt en forsigtig optimisme omkring øget rejseaktivitet i virksomhederne i 2015. Kombineret med fortsat fokus på omkostningsstyring giver det BCD Travel anledning til at forvente et svagt forbedret 2015-resultat.