Billund-selskab køber 25 fly

Nordic Aviation Capital i Billund har overtaget 25 ATR-fly fra Air Lease Corporation og befæster dermed sin position som verdens største leasingselskab af fly fra fransk-italienske ATR Aircraft.

På en af årets sidste dage i 2015 gennemførte Billund-baserede Nordic Aviation Capital (NAC) en opsigtsvækkende handel, da man købte 25 ATR-fly fra den amerikanske flyleasingvirksomhed Air Lease Corporation.

Da Nordic Aviation Capital i forvejen med 250 fly er verdens største flådeejer af regionale fly fra ATR og Bombardier, vil handelen styrke Billund-selskabets position i markedet.

Der overtages fly af typerne ATR42-600 og ATR72-600, og det er forventningen, at hovedparten af flyene vil være overdraget inden udgangen af første halvår 2016.

“NAC er verdens største leasinggiver af turbopropfly, og denne flåde af ATR-fly er en fantastisk tilføjelse til vores nuværende portfolio på flere end 250 fly. ALC har opbygget et imponerende netværk af ATR-kunder, og det glæder os, at vi kan føje dem til vores stadigt voksende kundeliste. Vi ser frem til at yde den samme høje kundeservice, som Air Lease Corporation har ydet til dem igennem de senere år,“ udtaler Martin Møller, bestyrelsesformand i Nordic Aviation Capital A/S i en pressemeddelelse.

Jet Time er storkunde
Nordic Aviation Capital har i forvejen følgende versioner af ATR-fly i flåden: ATR42-500/600, ATR72-500/600, ATR42-300 samt ATR72-212.

Samlet er der indtil videre produceret flere end 1.500 ATR-fly, og 30 procent af disse befinder sig i i dag i det europæiske marked, der er det største foran Asien. Europæiske leasingselskaber og flyselskaber råder i dag over 158 ATR42-fly samt 208 fly af typen ATR72.

En af de store kunder hos NAC er det danske flyselskab Jet Time, som NAC også er hovedaktionær i. Her er NAC leasinggiver til 13 ATR-fly samt fire Boeing 737-700 jetfly.

Air Lease Corporation med hovedsæde i Los Angeles har også skandinaviske kunder i sin portefølje, men primært på jetflyene. På kundeliste finder man også Jet Time samt Norwegian, TUIFly Nordic samt Novair.