Airbus A220-100 i Nordic Aviation Capital farver (Illustration: Airbus)

Billund-virksomhed ejer nu over 500 fly

Fly nummer 500 er netop kommet i ejerskab hos det danske flyleasingselskab Nordic Aviation Capital. Senest er bestilling på 20 Airbus A220 kommet i fast ordre.

Flåden hos Nordic Aviation Capital (NAC) fortsætter med at vokse i en sådan grad, at Billund-selskabet nu har rundet en flot milepæl. Således har selskabet nu fået ejerskab over fly nummer 500, og Nordic Aviation Capital styrker dermed sin position som verdens førende flyleasingselskab af regionale jet- og turbopropfly.

NAC tilbyder en portefølje af moderne og brændstofeffektive fly, som er populære blandt flyselskaber i hele verden. Det danske selskab har ATR 42, ATR 72, Bombardier Dash 8, CRJ900/1000, Airbus A220 og Embraer E-Jet i sin flåde, og i alt 77 kunder i 50 forskellige lande tæller blandt andet British Airways, Air Canada, LOT, Lufthansa, Garuda, Azul, Aeroméxico og airBaltic.

Senest har NAC færdiggjort en kontrakt på køb af 20 Airbus A220. Flyleasingselskabet har således besluttet at ændre bestillingen til en fast ordre af henholdsvis seks A220-100 og 14 af den lidt større version, A220-300.

Nyt hovedkontor og stærkt halvårsresultat
Fly nummer 500 til Nordic Aviation Capital sker på samme tidspunkt, som selskabet kan åbne sit nye hovedkontor i Gardens International i Limerick i Irland. Den betydelige investering skal afspejle selskabets globale vækst og ambitionerne for fremtiden.

Herudover har NAC netop præsenteret resultatet for første halvår i regnskabsåret for 2019/2020. Resultatet lød på 98,1 millioner dollar (660 millioner kroner, red.), hvilket er det stærkeste resultat i selskabets 30-årige historie. Det var næsten en fordobling i forhold til samme periode året før.

Lagt sammen med det faktum, at selskabet nu har mere end 500 fly, ser tingene fornuftige ud hos den danskbaserede virksomhed.

”Første halvår af regnskabsåret har været travlt for NAC med mange spændende udviklinger i hele virksomheden. At nå en flåde på 500 fly er en betydelig milepæl for virksomheden, og dette kombineret med vores nylige flytning til Gardens International vil gøre det muligt for os at realisere og opfylde vores fremtidige planer for vækst og udvikling af NAC,” siger Søren M. Overgaard, administrerende direktør i NAC.

Klar til fremtiden
Kommerciel direktør i Nordic Aviation Capital, Jim Murphy, glæder sig til også fremover at kunne tilbyde kunderne moderne og brændstofeffektive regionalfly.

”Jeg vil gerne takke vores kunder for deres løbende støtte til at gøre det muligt for os at nå denne markante milepæl. Med deres løbende støtte er vi veludrustet til at fortsætte med at forfine og diversificere vores produkttilbud, hvilket giver dem de mest avancerede og nyteknologiske fly på markedet. Vi ser frem til at opbygge og pleje partnerskaberne med vores værdsatte kunder over hele verden,” siger han.

NAC blev grundlagt i 1990 af Martin Møller Nielsen. I begyndelsen havde virksomheden hovedkontor i Skive, men i 2004 flyttede den til Billund Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Milliardoverskud for dansk flyleasingselskab

Billund-selskab vil være verdens førende på A220

Billund-selskab køber fly for 13 milliarder kroner