En Boeing 737-800 fra det rumænske lavprisflyselskab Blue Air. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Blue Air med lynentré i Europas største lufthavne

Rumænske Blue Air vil i løbet af de kommende måneder gøre sit indtog i de fire største lufthavne i Europa og bliver dermed eneste selvstændige lavprisflyselskab i alle fire lufthavne.

Flere af de store europæiske lufthavne får fremover besøg af Blue Air, som hidtil har benyttet en række lavprislufthavne i de større europæiske byer.

I begyndelsen af november annoncerede selskabet, at det fra 1. december 2020 vil operere til London Heathrow Airport som det første selvstændige lavprisflyselskab. Hidtil har Blue Air benyttet London Luton Airport på ruten fra Bukarest.

Den kommende debut i London Heathrow, der i 2019 var Europas travleste med 80,9 millioner passagerer, bliver nu fulgt op med yderligere annonceringer fra Blue Air.

Således vil det rumænske lavprisflyselskab fra 18. december åbne en direkte rute fra Bukarest til Paris Charles de Gaulle, der var næststørste lufthavn i Europa sidste år. Blue Air har hidtil fløjet til den noget mindre Paris-lufthavn Beauvais. Der bliver tre ugentlige afgange til Charles de Gaulle-lufthavnen i vintertrafikprogrammet.

Nye ruter til storlufthavne
Blue Air har også gjort sin entré i det store KLM-trafikknudepunkt i Amsterdam. Allerede 9. oktober 2020 åbnede lavprisflyselskabet en ny rute med daglige flyvninger fra Bukarest til Amsterdam Schiphol.

”Vi er begejstrede for som de første at kunne tilbyde en lavprisrute mellem Bukarest og en af ​​de travleste og mest efterspurgte lufthavne i Europa, Amsterdam Schiphol. Dette er en meget vigtig milepæl for Blue Airs netværksfornyelse og gode nyheder for vores kunder, der nu vil være i stand til at drage fordel af yderligere rejsemuligheder til en overkommelig pris,” sagde Krassimir Tanev, kommerciel direktør i Blue Air, ved rutelanceringen.

Frankfurt Airport, der i 2019 var den fjerdestørste i Europa, kan ligeledes se frem til en rute fra Blue Air. Der bliver således åbnet en rute fra Bukarest til den tyske storlufthavn i forbindelse med sommertrafikprogrammets start den 28. marts 2021. Der bliver daglige flyvninger, og det er første gang, selskabet vil operere på ruten, ifølge det rumænske medie Airlines Travel.

Midlertidig flytning i Rom
Hidtil har Blue Air opereret til den største Rom-lufthavn, Fiumicino. Men det rumænske selskab annoncerer, at flyvningerne fra henholdsvis Bukarest og Bacău bliver flyttet til den noget mindre Ciampino-lufthavn fra 18. december 2020.

Beslutningen går således imod tendensen i London og Paris, hvor Blue Air flytter til de største lufthavne midt under coronakrisen. Der er dog kun tale om en midlertidig lufthavnsflytning i Rom, lyder det. Der bliver tre ugentlige afgange fra Bukarest og daglige flyvninger fra Bacău.

Blue Air er det største flyselskab i Rumænien og et af de ledende i Central- og Østeuropa. Flyselskabet opererer med en flåde bestående af 19 Boeing 737-fly i varianterne 300/500/700/800, og der ligger en ordre hos Boeing på seks nye 737 MAX 8.

Sidste år transporterede Blue Air næsten seks millioner passagerer, og siden begyndelsen i 2004 har selskabet haft 30 millioner passagerer med om bord på flyene. Blue Air genoptog ruten til Københavns Lufthavn fra 1. juli 2020 efter coronanedlukning, og siden har der været én eller to ugentlige afgange. Den indtil videre sidste flyvning fandt dog sted 24. oktober.

 

Relaterede artikler:

Første lavprisflyselskab får debut i Heathrow

Rumænske Blue Air i betalingsstandsning

Blue Air udpeger GSA i Danmark og Norge