Boeing 737-fly forulykket i russisk republik

En Boeing 737 fra Tatarstan Airlines forulykkede under landingen i lufthavnen i Kazan omkring 725 kilometer sydøst for Moskva. Rapporter om mindst 50 dræbte.

Mindst 50 personer har mistet livet efter et Boeing 737-500 passagerfly fra Tatarstan Airlines her til aften forulykkede under en landing i Kazan Lufthavn i republikken Tatarstan, der ligger omkring 725 kilometer sydøst for den russiske hovedstad Moskva.

Flyet var netop på vej fra Moskva-Domodedovo lufthavnen mod Kazan som rutenummer U9/3B 363, da det ifølge øjenvidner forulykkede under landingen. Flyet var opereret af Tatarstan Airlines i samarbejde med AK Bars Aero.

Myndighederne oplyser, at der var 44 passagerer og seks besætningsmedlemmer ombord på det forulykkede fly, og at alle er omkommet. Det vides endnu ikke, om der var udlændinge ombord på flyet.

Ild i flyet
Flyet rapporteres at være brudt i brand ved landingen, og det lykkedes angiveligt først redningsmandskabet at slukke branden efter en times tid.

Ifølge de føderale luftartsmyndigheder i Rusland forsøgte flyet at lande tre gange, inden det gik galt. Russiske medier skriver, at årsagen til ulykken muligvis skal findes i en teknisk fejl. Transportmyndighederne i Tartarstan har øjeblikkeligt igangsat en undersøgelse, der skal klarlægge årsagen til flyulykken.

Boeing 737-flyet med registreringen VQ-BBN er 23 år gammelt og har tidligere været i flåde hos Euralair International, Air France, Uganda Airlines, Rio Sul, Ansett Worldwide, Blue Air og Bulgaria Air. Flyet blev leveret til Tartarstan Airlines den 18. december 2008.