Bonuskunder udsat for fup-mails

Medlemmer af Flying Blue bonusprogrammet fra Air France-KLM advares mod at åbne og klikke på links i fupmails, der er blevet sendt ud til selskabets kunder.

Fup-mails udgør en stadig stigende trussel mod sikkerheden på internettet. Tidligere har SAS-kunder været udsat for falske e-mails, og nu er turen tilsyneladende atter kommet til Air France-KLM.

Den fransk-hollandske luftfartskoncern har nemlig valgt at sende en mail til samtlige Flying Blue-bonusmedlemmer med advarsel om at ikke at åbne og klikke på link i en falsk e-mail, der fortæller, at man kan sikre sin konto ved at logge ind til “secured Flying Blue network.“

Gør man dette, vil uvedkommende kunne få adgang til adgangskoden og derigennem få adgang til at foretage transaktioner på vegne af det pågældende Flying Blue-medlem.

Air France-KLM og Flying Blue understreger, at det ikke er selskabet, der har sendt denne mail, og at man absolut ikke må logge sig ind ved at benytte linket i den falske mail. Det opfordres til at man logger ind til Flying Blue-kontoen fra et “sikkert miljø“ på selskabets hjemmeside.

Er man så uheldig at have klikket på linket i den falske e-mail, bliver man anbefalet at logge sig ind på sin konto for at sikre sig, at alt er normalt. Hvis man ikke kan få adgang til sin konto, skal man øjeblikkeligt tage kontakt til Flying Blue Service Centre.

Flere tilfælde af phishing
Det er ikke første gang, at Air France-KLM kunder modtager falske e-mails. Det var også tilfældet i september 2010, hvor nogle Flying Blue-kunder blev narret til at indtaste deres kreditkortdetaljer på et falsk phishing website. Og tidligere i år var samarbejdspartneren Delta Air Lines også udsat for et angreb af phishing.

Phishing er fænomen, hvor svindlere forsøger at narre den intetanende netkunde ved at udgive sig for at være et officielt website. Det sker oftest ved, at brugerne får tilsendt en e-mail, hvori man opfordres til at logge sig på et falsk websted. Sker dette er der risiko for at blive franarret sine kreditkort- og brugerdata.