En Airbus A319-100 fra det svenske charterflyselskab Braathens International Airways. (Foto: BRA)

BRA i samarbejde med Lufthansa om A320-vedligeholdelse

Braathens Regional Airlines har indgået et femårigt partnerskab med Lufthansa Technik omkring blandt andet vedligeholdelse af selskabets fly fra Airbus A320-familien.

I de næste fem år vil der være et tæt samarbejde mellem det regionale svenske flyselskab BRA (Braathens Regional Airlines) og tyske Lufthansa Technik.

De to parter har således underskrevet en eksklusiv Total Component Support-aftale (TCS) til brug for den voksende flåde af fly fra Airbus A320-familien. Flyene er en del af produktionsselskabet Braathens International Airways, der foretager charterflyvninger.

Ydelserne i aftalen omfatter komponentvedligeholdelse, reparation, eftersyn samt adgang til et passende reservedelslager. Herudover dækker den femårige kontrakt også såkaldt ARC-tjenester (Airframe Related Components), når BRA måtte have brug for det.

”I Lufthansa Technik har vi fundet en tillidsfuld, pålidelig og innovativ partner til komponentsupport og ARC-tjenester til vores nuværende og fremtidige Airbus-flåde. Den aftale, vi har indgået, er baseret på et individuelt forsyningskoncept, der gør os i stand til at drage fordel af korte og hurtige transportveje,” siger Fredrik Matseng, driftsdirektør hos Braathens Regional Airlines.

Får en flåde på syv fly
Flåden hos Braathens International Airways består indtil videre af i alt fire 144-sæders Airbus A319-100, hvor flyene har en gennemsnitsalder på 17 år. Herudover står det svenske selskab til at modtage tre Airbus A320-200 med hver 180 sæder som supplement til de fire A319’ere. Lufthansa Technik vil således skulle vedligeholde i alt syv Airbus-fly i de kommende år.

”Vi er glade for at kunne byde Braathens Regional Airlines velkommen som vores seneste TCS- og ARC-kunde, hvilket yderligere styrker Lufthansa Techniks position som den førende udbyder af MRO-tjenester i Skandinavien,” siger Daniel Hepworth, europæisk salgsdirektør hos Lufthansa Technik.

”Med denne langsigtede aftale vil vi sikre den størst mulige fleksibilitet og optimal tilgængelighed specifikt for at imødekomme Braathens behov.”

Braathens International Airways flyver for Nordic Leisure Travel Group, der omfatter Ving og Spies. Senere på efteråret overtager det svenske flyselskab desuden de flyvninger, som konkurrenten Novair har foretaget på vegne af Apollo.

 

Relaterede artikler:

Nyt stort underskud i Braathens-koncernen

Danske Braathens-ansatte etablerer kabineforening

BRA indgår milliardkontrakt med Apollo