Lufthansas FlyNet portal vil være tilgængelig via bredbånd på kort- og mellemdistancefly.

Bredbånd på Lufthansa-fly fra oktober

Lufthansa har netop fået grønt lys af det europæiske luftfartssikkerhedsagentur til at igangsætte installation af bredbånd på selskabets kort- og mellemdistancefly.

I oktober måned vil de første passagerer på Lufthansas kort- og mellemdistancefly kunne gøre brug af bredbånd i luften. I juni måned er det første A320-fly således blev udstyret med ny teknologi, og hvis alt går efter planen vil den samlede A320-flåde hos Lufthansa have den nye innovative teknologi installeret i midten af 2018.

En vigtig milepæl har Lufthansa netop nået. Datterselskabet Lufthansa Technik, der er ansvarlig for implementering af de nye teknologiske løsninger i Lufthansa-flyene, har netop modtaget type-certificering fra det europæiske luftfartssikkerhedsagentur EASA til at installere den såkaldte Ka-band antenne på flyene i A320-familien, hvilket vil sige A319, A320 og A321.

Systemet testes i løbet af sommeren og er baseret på den seneste bredbånd satellit-teknologi via Ka-band og med adgang til Inmarsat´s Global X-press-netværk.

Passagerene vil få adgang til internettet via en trådløs adgang, der stilles til rådighed via deres egne mobile enheder. Udover basale funktioner som at surfe på nettet og tjekke e-mail, vil det også være muligt at få adgang til video-streaming. På et senere tidspunkt er det også planen, at passagererne kan benytte smartphones til at sende og modtage SMS samt dataoverførelser via egne mobilabonnementer.

Pioner på bredbåndsområdet
Det har været en omfattende proces for Lufthansa Technik at opnå godkendelsen hos EASA, da installation af Ka-band antennen har krævet elektriske og strukturelle ændringer både i og uden for flyets kabine. Installationen er lavet, så den ikke er synlig for passagererne. mens kabinepersonalet har let adgang til den. Det vil tage fire dage at implementere løsningen, således at flyene kan få den nye teknologi implementeret ved et af de regelmæssige vedligeholdelseseftersyn.

Lufthansa er en pioner inden for området gennemførte faktisk verdens første kommercielle flyvning med bredbåndsteknologi den 15. januar 2003. Trods stor popularitet blandt de rejsende, måtte Lufthansa i 2006 indstille denne service, da leverandøren Connexion by Boeing måtte lukke på grund af økonomiske vanskeligheder. Siden 2010 har Lufthansa været det første flyselskab, der har tilbudt bredbånd på interkontinentale flyvninger, og sidste sommer var samtlige 107 langdistancefly i Lufthansa-flåden udstyret med bredbåndsteknologi og adgang til FlyNet-portalen.

Det bliver ikke alene Lufthansa-passagerer, der får gavn af den nye teknologi. Lufthansa oplyser, at andre flyselskaber i gruppen vil få installeret bredbånd på et senere tidspunkt. Dermed er der udsigt til, at passagerer rejsende med SWISS, Austrian, Brussels Airlines og Eurowings også på et tidspunkt vil kunne surfe og streame løs i 10 kilometers højde.

 

Relaterede artikler:

Bredbånd og SMS-adgang i Lufthansa-fly

SAS overvejer WiFi i alle fly

Finnair skaber mersalg via gratis WiFi

Swiss tilbyder mobilsnak i flyet