Præsentation af den nye British Airways-rute til New Orleans. (Foto: British Airways)

British Airways åbner ny rute til New Orleans

Fra næste forår bliver det muligt at flyve med British Airways til “Big Easy” ved Mississippi-floden, når New Orleans kommer på rutekortet.

Da det tidligere på ugen kom frem, at British Airways ville lukke ruten fra London-Heathrow til Chengdu i Kina, stod det samtidig klart, at en ny destination måtte være på vej, da der med rutelukningen blev Dreamliner-kapacitet ledig hos det britiske flyselskab.

Chengdu-ruten lukker ned midt i januar, og den 26. marts 2017 er British Airways klar med fire ugentlige flyvninger fra London-Heathrow til New Orleans i Louisiana. Der flyves på mandage, onsdage, fredage og lørdage fra London med Boeing 787-8 Dreamliner, der er indrettet i en treklasses version med plads til i alt 214 passagerer, fordelt med 35 i Club World, 25 i World Traveller Plus samt 154 sæder i World Traveller.

“Vi er rigtigt glade for at kunne tilføje New Orleans til British Airways’omfattende globale netværk. Det er en by, der kan prale med en ikonisk musik- og kunstscene, og som er vært for mere end 45 internationale festivaler om året, herunder den verdensberømte Mardi Gras,” siger Peter Rasmussen, der er ansvarlig for de kommercielle aktiviteter for British Airways i Nordeuropa.

New Orleans besøges af årligt af omkring syv mio. turister, og hovedparten af disse er tiltrukket af det historiske kvarter Vieux Carré eller French Quarter, der rummer maleriske huse, der udgør en en særlig blanding af fransk og spansk arkitektur fra 1700- og 1800-tallet. Og så er New Orleans naturligvis også synonymt med jazzmusik, der er byens varemærke.

Industri er der også plads til med olieraffinaderier og petrokemiske virksomheder foruden rumfarts- og fødevareindustri.

“Feriegæster kan nyde jazz og blues musik, besøge de historiske sukkerrørsplantager, cruise langs Mississippi-floden eller slappe af på den uberørte Gulf Shores og Orange Beaches, som kun er en kort køretur væk. Vi er overbeviste om, at denne rute bliver et stort hit for turister såvel som forretningsrejsende,” siger Peter Rasmussen.

Alene med New Orleans-rute
British Airways bliver det eneste flyselskab, der kan tilbyde direkte ruteflyvning til Louis Armstrong New Orleans International Airport. I dag er rejsende til New Orleans primært henvist til at flyve via New York, Chicago Atlanta eller Washington DC for at komme frem til “Big Easy”, der er et af byens kælenavne.

Den hurtigste flyforbindelse fra København til New Orleans vil fra den 27. marts næste år være med SAS og United Airlines via Chicago. Denne rejse kan gennemføres på 12 timer og 58 minutter. Rejser man derimod med British Airways på den nye rute til New Orleans, skal der bruges 15 timer og 50 minutter med flyskifte i London-Heathrow.

Flyves der fra New Orleans mod København kan British Airways bringe rejsende frem på 11 timer og 50 minutter, hvilket er fem minutter langsommere i forhold til at flyve United og SAS via Washington DC.

 

Relaterede artikler:

British Airways lukker Kina-rute

British Airways vender tilbage til Iran

Ny British Airways-rute bliver den længste

British Airways vil flyve direkte til Doha og Muscat

British Airways åbner rute til San Jose