British Airways-fly i Billund Lufthavn (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

British Airways flyver igen

Søndag morgen flyver British Airways igen fra Heathrow og Gatwick, men har lagt ud med 60 aflyste afgange , hvoraf flere berører Skandinavien.

Det har været en hektisk nat for British Airways. Efter lørdagens omfattende IT-nedbrud, er hovedparten af systemerne atter kommet i drift igen, og mange fly og besætninger er blevet re-positioneret i løbet af natten til de to baser i Heathrow og Gatwick.

Men der vil stadig være forsinkelser og aflysninger igennem søndagen, indtil trafikprogrammet er helt oppe at køre igen.

Således har British Airways indtil søndag middag aflyst 64 flyvninger til og fra Heathrow, hvilket udelukkende berører de europæiske rutenetværk. Blandt aflysningerne er afgange til Billund, Oslo og Stockholm , mens begge formiddagsflyvninger til København forventes at blive gennemført. Sun-Air, der er franchisepartner for British Airways i Danmark, oplyser at selskabets flyvninger ikke har været berørt af IT-nedbruddet.

“Selvom nogle af vores IT-systemter er tilbage i drift, forventer vi nogle følgevirkninger i vort trafikprogram, da fly og besætninger over hele verden ikke befinder sig,  hvor de skal være,” skriver British Airways således i en meddelelse.

Alvorligt nedbrud
Det meget alvorlige IT-nedbrud fik lørdag eftermiddag British Airways til at aflyse resten af lørdagens flyvninger fra Gatwick og Heathrow, idet de to London-lufthavne var fyldt til bristepunktet med passagerer, der var strandet.

På de sociale medier ser man fotos af British Airways-ansatte, der via flip-overs og whiteboards manuelt skriver informationer til passagererne. Situationen blev så alvorlig, at ansatte i Heathrow Airport på vegne af flyselskabet måtte udlevere vandflasker og snacks for at den værste sult og tørst kunne stilles, ligesom lufthavnen stillede gratis togbilletter til rådighed for det rejsende publikum, så de kunne forlade lufthavnen og køre tilbage til byen.

Tidligt lørdag aften blev en videooptagelse med det britiske flyselskabs koncernchef Alex Cruz – til anledningen iført gul vest, så man kunne signalere, at der blev arbejdet hårdt – lagt på Twitter, hvor der blev givet en forklaring til passagererne.