British Airways har benyttet røde dobbeltdækker-busser til at markedsføre den nye rute fra Billund til London-Heathrow.

British Airways indtager Billund i dag

Når Billund Lufthavn i dag åbner en rute til London-Heathrow, vil lufthavnen rykke op i en liga blandt de europæiske lufthavne, der kan tilbyde flyforbindelse direkte til Europas største lufthavn.

Da Billund Lufthavn i slutningen af oktober sidste år indkaldte til pressemøde i lufthavnen, annoncerede man, at “et nyt stort og verdensomspændende flyselskab” ville etablere en daglig rute fra lufthaven, som ville supplere det øvrige rutenet på fornemste vis. Det viste sig at være British Airways, der nu efter seks måneders ventetid i dag åbner den nye rute til London-Heathrow.

Ruten til London-Heathrow er en vigtig milepæl i Billund Lufthavns historie. Den store London-lufthavnen er nemlig den største i Europa samt verdens sjettestørste lufthavn. Herudover har Billund Lufthavn blandt andet også ruter til Paris-CDG, Istanbul-Ataturk, Frankfurt og Amsterdam-Schiphol, hvormed det er muligt for jyske rejsende at flyve direkte til Europas fem største lufthavne.

Med åbningen af London-ruten rykker Billund op i en højere liga, da det ikke er alle lufthavne beskåret at kunne flyve ind til den slotrestriktive lufthavn i den britiske hovedstad. Således vil Billund Lufthavn komme i selskab med 77 andre europæiske lufthavne, der har ruter til Heathrow, mens det i Norden er begrænset til otte andre lufthavne, henholdsvis hovedstadslufthavnene i København, Stockholm, Oslo, Helsinki og Reykjavik samt de regionale lufthavne i Gøteborg, Bergen og Stavanger.

Røde dobbeltdækker-busser
Op til ruteåbningen har Billund Lufthavn og British Airways i fællesskab iværksat et utraditionelt tiltag for at gøre opmærksom på den nye rute. Således har en rød dobbeltdækker-bus i den seneste uge kørt rundt i jyske byer som Kolding, Vejle, Horsens, Silkeborg og Aarhus for at fortælle om de nye rejsemuligheder til London.

”Vi har været forbi byerne omkring Billund for at fejre, at vores jyske og fynske kunder nu kan flyve direkte fra Billund til London Heathrow og derved få direkte adgang til British Airways’ mange destinationer rundt om i verden uden at skulle rejse via eksempelvis København eller Hamborg,” siger Peter Rasmussen, der er salgsansvarlig for British Airways i Nordeuropa.

British Airways vil flyve 11 gange om ugen mellem Billund og London-Heathrow, således at der på mandage, tirsdage, torsdage og fredage er to daglige afgange i hver retning. Der flyves primært med Airbus A319-fly med plads til 123 passagerer samt A320, der er indrettet med 144 sæder.

Relaterede artikler:

Billund får Heathrow-rute

Ventede på Heathrow-rute i 20 år

Lufthansa: Godt British Airways først kommer nu

Billund håber på Heathrow-rute