Klar til afrejse med United Airlines og CommonPass. Foto: PR

IATA får konkurrence til nyt sundhedspas

Fem store flyselskaber – heriblandt Lufthansa og SWISS – bakker sammen med ACI op om det nye sundhedspas CommonPass. Passet er allerede testet og introduceres i december på udvalgte flyruter.

IATA præsenterede tidligere på ugen det digitale sundhedspas IATA Travel Pass.

Sundhedspasset fra flyselskabernes internationale sammenslutning skal være med til at få grænserne genåbnet verden over og få passagerer tilbage på flyene på trods af coronapandemien.

IATA er imidlertid ikke de eneste, der lancerer et globalt sundhedspas. De to internationale organisationer World Economic Forum og The Commons Project Foundation har i fællesskab præsenteret sundhedspasset CommonPass, som allerede er testet på internationale flyvninger og fra december vil blive taget i brug på udvalgte flyruter.

Fem flyselskaber med
CommonPass lanceres i samarbejde med flyselskaberne JetBlue, Lufthansa, SWISS, United Airlines og Virgin Atlantic samt lufthavnenes internationale organisation Airport Council International (ACI), som repræsenterer næsten 2.000 lufthavne globalt.

“Mens verden arbejder på at overvinde pandemien, står alle lande over for udfordringen med, hvordan man genåbner grænser for rejse og handel, samtidig med at deres befolkningers sundhed beskyttes,” siger Luis Felipe de Oliveira, direktør for ACI World.

“Nøglen til dette vil være en globalt harmoniseret tilgang understøttet af samarbejde og konsistens mellem alle aktører i luftfartsindustrien. CommonPass vil bidrage til at fremme denne konsekvente tilgang,” siger ACI-direktøren.

Rulles ud i New York, Boston, London og Hong Kong
CommonPass blev første gang succesfuldt afprøvet i oktober på Cathay Pacific Airways’ og United Airlines’ flyvninger mellem Hong Kong, Singapore, London og New York under overvågning af grænse- og sundhedsmyndigheder fra blandt andet USA og Storbritannien.

Allerede i december vil Lufthansa, SWISS, JetBlue, United Airlines og Virgin Atlantic introducere ​​CommonPass på udvalgte flyafgange fra New York, Boston, London og Hong Kong.

“Sammen med vores partnere understøtter vi alle bestræbelser på at gøre rejser under coronavirusforhold sikrere og lettere i fremtiden. Vi er glade for, at flyselskaber i Lufthansa Gruppen kan være pionerer ved at tilbyde brugen af ​​CommonPass til vores passagerer på udvalgte ruter i USA og Europa,” siger Christina Foerster, kundedirektør i Lufthansa-gruppen.

De tre store luftfartsalliancer – oneworld, SkyTeam og Star Alliance – har for nyligt i en fælles erklæring opfordret til en globalt harmoniseret tilgang til validering og godkendelse af test og vaccination – og i den forbindelse fremhævet CommonPass-løsningen.

 

Relaterede artikler:

SAS ønsker fælles regler om rejsepas og vaccination

IATA-rejsepas er nøglen til genåbning af grænserne

Lufthansa klar med coronafri flyvninger fra Hamborg