Check-in hos Emirates i Dubai. Foto: Emirates

Første flyselskaber tester IATA Travel Pass

Singapore Airlines er begyndt at teste IATA Travel Pass, mens Etihad og Emirates vil tage det nye digitale sundhedspas i brug i de kommende måneder.

Flyselskaberne Emirates og Etihad fra De Forenede Arabiske Emirater bliver blandt de første flyselskaber i verden, der afprøver IATA Travel Pass – et nyt digitalt sundhedspas, som skal være med til at få genåbnet grænserne verden over og få passagererne til at rejse igen.

Sundhedspasset fra IATA – flyselskabernes internationale sammenslutning – er udformet som en app, der hjælper passagerer med at sikre, at deres COVID-19-tests og -vaccinationer lever op til kravene fra myndigheder i forskellige lande.

Etihad vil i første omgang tilbyde IATA Travel Pass til passagerer på udvalgte flyvninger fra Abu Dhabi i første kvartal 2021 og siden udvide servicen til andre flyvninger i selskabets netværk.

Emirates klar fra april
Emirates vil først begynde at teste sundhedspasset fra april, hvor selskabet i Dubai vil bruge IATA Travel Pass til at validere passagerernes PCR-tests inden afgang. Passagererne har via appen mulighed for at dele deres testresultater med flyselskabet allerede inden ankomsten til lufthavnen.

”Dette er det første skridt i at gøre internationale rejser under pandemien så bekvemme som muligt ved at give folk tillid til, at de lever op til alle COVID-19-adgangskrav fra regeringer,” siger Nick Careen, IATA’s direktør for lufthavne, passagerer, fragt og security.

IATA Travel Pass-appen gør det muligt for passagerer at finde nøjagtige oplysninger om rejse- og indrejsekrav til alle destinationer, uanset hvor de rejser fra. Den indeholder også et register over testcentre og med tiden også vaccinationscentre på forskellige destinationer. Centrene kan sende testresultater og certifikater direkte til passagererne via appen.

Nøglen til at flyve igen
”COVID-19 test og vaccinationer vil være nøglen til at få verden til at flyve igen,” siger Mohammad Al Bulooki, operationel chef i Etihad.

Etihad har som det eneste flyselskab siden 1. august 2020 krævet et negativt PCR-testresultat før afgang for alle passagerer over hele verden og igen ved ankomsten til Abu Dhabi.

Singapore Airlines var først
Singapore Airlines begyndte som det første flyselskab i verden at teste IATA Travel Pass fra 23. december 2020, hvor passagerer på afgange med selskabet fra Jakarta og Kuala Lumpur til Singapore fik mulighed for at benytte appen til at dokumentere deres negative COVID-19-test fra udvalgte testcentre i de to byer.

Singapore Airlines forventer at integrere IATA Travl Pass-platformen i selskabets egen mobilapp fra midten af 2021.

 

Relaterede artikler:

IATA får konkurrence til nyt sundhedspas

IATA-rejsepas er nøglen til genåbning af grænserne

SAS ønsker fælles regler om rejsepas og vaccination