Boeing 777 fra British Airways. (Foto: Tayd0gta | Fandom powered by Wikia)

British Airways vinterlukker ny Sydamerika-rute

British Airways vendte for under et år siden tilbage til Lima i Peru efter 34 års fravær, men allerede til efteråret må det britiske IAG-selskab sætte ruten på pause.

Der er ikke basis for helårstrafik fra London til Lima, der er hovedstaden i Peru. Det må British Airways erkende, efter at selskabet i begyndelsen af maj måned sidste år genetablerede flyvningerne mellem London og Lima efter 34 års fravær.

British Airways har fløjet fra London-Gatwick til Lima tre gange ugentligt i sommertrafikprogrammet, og i det netop afsluttede vintertrafikprogram har der været to afgange om ugen. Men efterspørgslen har tilsyneladende ikke været tiltrækkelig til at holde liv i ruten året rundt. British Airways har nemlig meddelt, at ruten holder vinterpause fra slutningen af oktober 2017 til udgangen af marts 2018.

Det betyder, at passagererne må ombooke til en rejse med IAG-partneren Iberia via Madrid. Oneworld-selskabet LATAM flyver også mellem Madrid og Lima, men her er det endnu ikke lykkedes for British Airways at sikre sig en såkaldt “reprotection agreement”, så passagererne kan tilbydes dette alternativ.

Seks flyselskaber til Lima
Generelt er der stor konkurrence fra Madrid til Lima, idet SkyTeam-selskabet Air Europa flyver dagligt på ruten, mens det spanske lavprisflyselskab Plus Ultra Lineas Aéreas flyver tre gange om ugen.

Fra Barcelona flyver LATAM også tre gange ugentligt, mens KLM har daglig forbindelse fra Amsterdam suppleret af Air Frances tre ugentlige afgange fra Paris-CDG.

Der har ikke været direkte flyforbindelse mellem Storbritannien og Peru fra 1982 til 2016, og dengang var det Falklandskrigen, der satte en stopper for flyvningerne, da Peru lukkede sit luftrum for hedengangne British Caledonian for at vise sin sympati med Argentina.

 

Relaterede artikler:

British Airways åbner ny rute til Peru

Venezuelansk selskab vil flyve til Europa

SAS-alliance betydeligt styrket i Latinamerika

To nye Air France-destinationer: Lima og Orlando