Britisk flyselskab overtager Thomas Cook-slots

Storbritanniens tredjestørste flyselskab, Jet2.com, har købt Thomas Cook Airlines’ tidligere slot-tider i lufthavnene i Birmingham, London Stansted og Manchester.

Kuratorerne i boet efter det konkursramte britiske rejseselskab Thomas Cook fortsætter med at sælge aktiverne i selskabet. Forleden købte det britiske lavprisselskab easyJet Thomas Cook Airlines’ tidligere slottider i både London Gatwick-lufthavnen og lufthavnen i Bristol.

Nu meddeler et andet britisk lavprisselskab, Jet2.com, at det har købt Thomas Cook Airlines’ tidligere slottider i lufthavnene i Birmingham, London Stansted og Manchester.

Prisen er ukendt
Mens easyJet betalte 36 millioner pund for i alt 27 slot-par i London Gatwick og Bristol, ønsker Jet2.com ikke at oplyse noget om de økonomiske vilkår for at overtage slottiderne i de tre lufthavne.

“Erhvervelsen af disse centrale britiske lufthavns-slots vil spille en vigtig rolle i at støtte vores fortsatte vækst i lufthavnene i Birmingham, London Stansted og Manchester. Vi har tilføjet flere afgange og fly på hver af disse baser i mange år, hvilket har givet øget kapacitet,” siger Steve Heapy, administrerende direktør for Jet2.com og Jet2holidays.

Ifølge FlightGlobal havde Thomas Cook Airlines i alt 34 ruter fra Manchester Airport, hvoraf omkring en tredjedel var langdistanceruter. I Birmingham Airport havde det nu kollapsede selskab 10 ruter, mens man havde ni ruter fra London Stansted.

Stærk vækst de seneste år
Jet2.com er Storbritanniens tredjestørste flyselskab efter easyJet og British Airways. Selskabet fløj sidste år med over 12 millioner passagerer, hvilket var 25 procent flere end året før og mere end en fordobling i forhold til 2015.

Jet.com har eksisteret siden 2002 som en re-branding af det ældre flyselskab Channel Express, der fløj til de britiske kanaløer. Selskabet fløj i første omgang fra Leeds Bradford International Airport til Amsterdam med to Boeing 737-300.

Siden er selskabet vokset stærkt, og Jet2.com flyver i dag til over 70 destinationer – især feriedestinationer i de sydeuropæiske lande. Jet2.com har en flåde på 90 fly, som primært består af Boeing 737-800, og selskabet har baser i ni lufthavne i Storbritannien samt i Palma de Mallorca og Alicante i Spanien.

 

Relaterede artikler:

EasyJet køber Thomas Cook-slots i Gatwick

Thomas Cook er kollapset

Slottider er luftfartens guld