EasyJets Airbus A320-200 i London Gatwick. (Foto: Jan Aagaard)

EasyJet køber Thomas Cook-slots i Gatwick

Det britiske lavprisselskab easyJet betaler 312 millioner kroner for 27 af Thomas Cook Airlines tidligere slot-par i London Gatwick og Bristol Lufthavn.

Kuratorerne i boet efter den britiske rejsegigant Thomas Cook UK har siden konkursen den 23. september haft travlt med at sælge stumperne af selskabet. Blandt de mest værdifulde aktiver er Thomas Cook Airlines’ slottider i London Gatwick-lufthavnen, og dem er der nu fundet en køber til.

Det bliver det britiske lavprisselskab easyJet, som overtager Thomas Cook Airlines’ slottider i både London Gatwick og lufthavnen i Bristol. EasyJet har betalt i alt 36 millioner pund – svarende til over 312 millioner kroner – for slottiderne.

Med købet får easyJet adgang til i alt 27 slot-par – heraf 12 slot-par i sommerprogrammet og otte slot-par i vinterprogrammet i London Gatwick samt seks slot-par i sommerprogrammet og et slot-par i vinterprogrammet i Bristol Lufthavn.

40 procent af trafikken i Gatwick
EasyJet er i forvejen det største flyselskab i London Gatwick med omkring 40 procent af trafikken og i alt 18,7 millioner passagerer sidste år. EasyJet er ligeledes det dominerende selskab i Bristol Lufthavn.

Flere andre luftfartsgrupper og flyselskaber har offentligt meddelt, at de var interesserede i at overtage Thomas Cook Airlines’ slottider i London Gatwick. Blandt de selskaber, der har tilkendegivet deres interesse, var British Airways’ moderselskab IAG og det ungarske lavprisselskab Wizz Air.

For Wizz Air, som råder over 40 procent af kapaciteten i London Luton-lufthavnen, ville slot-tider i London Gatwick have været en mulighed for at ekspandere i den britiske hovedstad.

Virgin Atlanatic skulle angiveligt også have haft kig på de ledige slottider efter Thomas Cook Airlines og være særligt interesseret i slottider om aftenen.

Tilbud om job til Thomas Cook-ansatte
EasyJet gik allerede dagen efter konkursen i Thomas Cook UK ud og opfordrede de ansatte i Thomas Cook Airlines til at søge job i easyJet.

Det britiske lavprisselskab har omkring 200 ledige stillinger som kabinemedarbejder og 20 pilotstillinger, der skal besættes i løbet af det kommende år.

Stadig slots til salg i andre lufthavne
Kuratorerne i boet efter Thomas Cook UK mangler fortsat at finde købere til Thomas Cook Airlines’ slottider i lufthavnene i London Stansted, Manchester og Birmingham.

I sidste måned betalte det britiske rejseselskab Hays Travel seks millioner pund for (52 millioner kroner) for det konkursramte rejseselskabs 555 fysiske salgsbutikker i Storbritannien.

 

Relaterede artikler:

Jagter Thomas Cook-slots i London Gatwick

Thomas Cook er kollapset

Slottider er luftfartens guld