Britisk-indisk lavprisflyselskab har valgt Stansted

Det britisk-indiske lavprisflyselskab flypop har besluttet at flyve fra London Stansted på sine kommende ruter til Indien. Selskabet håber, at premiereflyvningen kan finde sted senere i år.

For mere end fire år siden startede den indiske rigmand Navdip Singh Judge et projekt, der skulle udmønte sig i et nyt lavprisflyselskab med fokus på flyvninger mellem Storbritannien og Indien.

Flypop blev navnet på selskabet, og nu er det kommet et skridt tættere på at kunne realisere flyvninger. Således har det britisk-indiske flyselskab valgt London Stansted som lufthavn på afgangene til indiske destinationer.

”Vi er glade for at kunne bekræfte, at London Stansted bliver vores første britiske base. Flypop-teamet ser stærk langsigtet efterspørgsel på direkte flyvninger mellem Stansted og vigtige ’sekundære byer’ i Indien,” skriver selskabet på Twitter.

De første ruter er ikke endeligt bekræftet, men det forlyder, at flypop i første omgang vil flyve fra London til Amritsar og Ahmedabad. Herefter vil Kolkata og Goa angiveligt følge efter. Senere kan destinationer som Bangalore, Chennai, Hyderabad, Kochi, Lucknow og Pune også komme på rutekortet.

Opstart senere i 2021
Navdip Singh Judge, der selv er administrerende direktør i flypop, oplyser, at flyselskabet under coronapandemien har været i dialog med flere britiske lufthavne. Og valget faldt altså på Stansted-lufthavnen.

”London Stansted Airport har en historie som base for lavprisflyselskaber, og vi føler, at den passer perfekt til vores passagerer. Flypop er fokuseret på at betjene de indiske og sydasiatiske folkegrupper, der bor i Storbritannien, og deres besøgende venner og familie, for hvem London Stansted er den mest bekvemme lufthavnsplacering,” siger han ifølge Business Traveller.

London Stansted anses også som en ideel lufthavn, da der især er gode togforbindelser ind til det centrum af London og til den centrale del af England.

Flypop vurderer, at der vil være stor efterspørgsel på direkte flyvninger mellem Storbritannien og sekundære indiske byer, når pandemien tillader flyselskabet at komme i luften. Flypop håber, at premiereflyvningen kan finde stede senere i 2021, men opstarten er afhængig af, at der lempes i rejserestriktionerne mellem Storbritannien og Indien.

Skal flyve med Airbus A330
I april i år underskrev flypop en aftale om at lease flere Airbus A330-300 fra det irske flyleasingselskab Avolon. På daværende tidspunkt lød meldingen, at selskabet satsede på opstart i oktober i år.

Tidligere i år lød det fra flypop, at det som nyt flyselskab ser en række fordele ved at gå ind på markedet netop nu. Mens etablerede operatører mellem Storbritannien og Indien har været hårdt ramt under coronakrisen, har flypop undgået enhver eksponering for pandemien.

Når flypop beslutter at sende flyene i luften, vil selskabet tilbyde billetpriser på helt ned til 99 pund (855 kroner, red.) for en returrejse mellem London Stansted og Indien.

 

Relaterede artikler:

Flypop leaser A330 til opstart i efteråret

Britisk start-up tættere på at komme i luften

Endnu et flyselskab med opportunistisk forsøg