Brug mobilen i Airbus A380

Som det første selskab i verden tilbyder Emirates nu passagererne ombord på Airbus A380-flyene at kunne bruge deres mobiltelefoner.

Luftfartsselskabet Emirates tilbyder i samarbejde med netpartneren OnAir nu sine passagerer på selskabets Airbus A380-fly mulighed for at være i kontakt med deres familie, venner og kolleger via telefonopkald eller via en mobile dataforbindelse, imens de er i luften. Tjenesten tilbydes i tillæg til den OnAir WiFi-tjeneste, der allerede er tilgængelig på Emirates’ Airbus A380-fly.

OnAir-systemet gør det muligt for passagerer at bruge deres egen mobiltelefon til at foretage og modtage opkald eller sende og modtage sms’er om bord på Emirates’ flåde af Airbus A380-fly, præcis som hvis man var på landjorden, ved brug af EDGE/GPRS-forbindelser gennem passagerernes egne mobiludbydere.

Opkald til Kina
Det første Emirates-fly, der var udstyret med den komplette OnAir-pakke, fløj fra Dubai til München den 2. oktober. Her blev det første registrerede opkald foretaget til Kina, mens flyet cruisede i 11.500 meters højde over Golfen.

”Vores mål på samtlige flyveture er at overgå vores passagerers forventninger til turen. Målet om at overgå passagerernes forventninger skal ikke kun gælde vores prisbelønnede cabin crew-service og vores SKYTRAX underholdningssystem ICE, der er kåret som verdens bedste inflight-underholdningssystem. Det skal også gælde, når det drejer sig om vores passagerers ønske om at være i kontakt med andre, når de rejser,” siger Patrick Brannelly, Vice President Corporate Communications Product, Publishing, Digital and Events hos Emirates.

Fly med fax
Emirates har flere gange før været forrest i feltet hvad angår nye inflight-opfindelser og opkoblingsmuligheder. I 1993 var Emirates det første flyselskab, der udstyrede hele deres Airbus-flåde med inflight-telefoner. Og året efter fik alle Airbus-fly også faxmaskiner.

I 2006 fik selskabet installeret personlig e-mail- og SMS-tjenester på hele flåden på alle klasser til hvert sæde, og i 2008 var de det første flyselskab til i et samarbejde at tilbyde mobiltelefoni-services om bord.
Endelig lancerede selskabet sidste år som det første luftfartsselskab WiFi internetadgang om bord på Airbus A380-flyene i samarbejde med OnAir.

”Siden vi i 1993 indførte den første satellittelefon-service og frem til sidste år, hvor vi indførte WiFi på vores A380’ere, har vi altid ment, at det er en central del af vores passagerers rejse, at vi kan levere den sidste nye teknologi om bord. Emirates fortsætter med at investere i den mest innovative teknologi på markedet og lover, at vi vil fortsætte med at skubbe grænserne for inflight-tiltag til gavn for vores passagerer,” siger Patrick Brannelly.

Emirates er verdens største operatør af Airbus A380-fly og har netop modtaget fly nummer 25 ud af en samlet bestilling på 90 fly. Selskabets Airbus A380-fly har indtil nu fløjet mere end 10 millioner passagerer og mere end 150 millioner kilometer, siden dobbeltdækker-flyet blev introduceret til flåden i august 2008.