Brussels Airlines kan blive en del af Eurowings

Lufthansa har ifølge Aviation Week fremskredne planer om at integrere Brussels Airlines i Eurowings-gruppen.

Det anerkendte luftfartsmedie Aviation Week mener at vide, at Lufthansa er tæt på en beslutning om at integrere Brussels Airlines i lavprisflyselskab Eurowings.

Ifølge kilder tæt på processen vil beslutningen blive taget i løbet af 2016, men for at kunne gennemføre integrationen vil det være nødvendigt, at Lufthansa udnytter sin købsoption på 55 procent af aktierne i Brussels Airlines, idet Brussels Airlines ikke i dag er et helejet datterselskab.

Generelt har det været svært for Lufthansa at sikre en tilfredsstillende økonomi i det belgiske flyselskab, og der har gennem de senere år været gennemført en lang række omstruktureringer, der tilsyneladende ikke har givet den ønskede effekt.

Ved at integrere Brussels Airlines i Eurowings-gruppen vil det være muligt at skabe kritisk masse og en skalerbar økonomi, og ved at sammenlægge centrale funktioner som salg, distribution, rute- og netværksplanlægning samt indkøb er der udsigt til konkrete besparelser.

Vil være tredjestørste lavprisflyselskab
Eurowings har i dag hovedbase i Køln-Bonn lufthavnen, men har også baser i Düsseldorf og Hamborg. Herudover etablerede Eurowings for nylig en base i Wien-Schwechat lufthavnen i Østrig, hvor Lufthansa-datterselskab Austrian også har hjemmebase.

Det er planen, at Eurowings i løbet af en årrække skal være Europas tredjestørste lavprisflyselskab. Dermed har det tyske flyselskab planer om at flyve forbi Norwegian, Vueling og Wizz Air i de kommende år.

Lufthansas koncernchef Carsten Spohr løftede allerede sidste år sløret for, at Eurowings kommer til at spille en aktiv rolle i konsolideringen i europæisk luftfart.

“Etableringen af Eurowings som en ‘åben platform’ med aktiviteter, der spænder fra lavprisflyselskabet Germanwings, over korte ruter på vegne af Lufthansa til operationer i Østrig, gør selskabet egnet til at integrere forskellige flyselskaber,“ udtalte Carsten Spohr til nyhedsbureauet Bloomberg i august sidste år.

Noget kunne således tyde på, at integration og konsolidering kan ske såvel internt som eksternt.